*Nettavisen* Sport.

«JAAA¿WOHL»

Foto: (foto: scanpix)

«Mein Gott – vi är inte bäst, men vi ska slå Tyskland.» Svenske aviser tror det er over og ut for VM-vertskapet på lørdag.

21.06.06 09:30

Les også: Tyske aviser håner Sverige

De svenske kommentatorene er ikke overvettes imponert over Lars Lagerbäcks mannskap så langt i VM, men de tror likevel på svensk seier mot Tyskland.

Festen ikke over
Simon Bank i Aftonbladet er imponert over lagmoralen i det svenske laget. Han mener det har moral, muskler og hjerne mok for å true lag som er bedre enn Tyskland.

«2-2 i går var et verdiløst resultat, men det kom til på en verdifull måte. Det viste verten og verden og denne gule festen ikke er over på en stund», skriver han.

Expressen og Mats Olsson kliner til med tittelen «JAAA¿WOHL» på sin førsteside. Men kommentatoren irriterer seg fortsatt over de forspilte sjansene mot Trinidag og Tobago.

«Jeg hadde hundre av hundre ganger heller villet møte Ecuador istedenfor Tyskland», skriver han. Han omtaler likevel tirsdagens 2-2-kamp som en delvis bragd.

Duket for hevn
«England i går var på mange måter en bragd – å ligge under to ganger, men likevel komme tilbake og aldri gi opp. Men det var også en fremgang som ikke ga noenting. Seier! Det var seier som krevdes mot England! Hadde vi slått England i går, hadde vi vunnet gruppen og fått møte Ecuador i Stuttgart på søndag isteden» mener han.

Dagens Nyheter er mer nøkterne i sine formuleringer. Der trekker man trådene tilbake til Ralf Edströms kanonmål mot Vest-Tyskland i 1974, men man er raske med å påpeke at det ble tap den gangen. Nå er det duket for hevn, mener avisen.

«England kan inte slå Sverige men kan Sverige slå Tyskland? Jawohl. Det blir inte lätt. Men det blir jäkligt roligt.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.