RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Jackpot i Skien

Sist oppdatert:
Det ligger nesten en halv million kroner ekstra i sekserpotten på Klosterskogen i kveld, og da må det spilles!

På kvelden denne torsdagen kan det spillende publikum sette sine spill til en V64-omgang til Bergsåker i Sverige samt til en V65-omgang til Klosterskogen her på berget hos Norsk Rikstoto, og det er selvsagt svært spennende når det er jackpot med nesten en halv million kroner ekstra i sekserpotten i Skien.

Til løpene på Bergsåker og til løpene på Klosterskogen ligger det andelslag ute på Eksperten i prisklassene 100, 200, 300, 500 og 1000 kroner, og de spillene finner du ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vi prøver oss på en halvfrisk variant i Skien, men hvis vi leser startsiden riktig i et kaldblodsløp som innleder denne V65-rebusen, skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for 9 Stensvik Iver. Gode i fra start er både 1 Enge Jo og 2 Mai Vilde, og da tror vi alltid pålest og våken kusk Vidar Hop bak vår spenstige banker for dagen, sitter klistret i ryggen på den duoen ned startsiden.

Vi ser således ikke helt bort i fra at eksilbergenseren kjører seg relativt tidlig til tet med 5-åringen, men uansett posisjon underveis, tror vi på en topp vinnersjanse. I den nest siste starten var Bø-traveren en bunnsolid vinner på fine 29.0 full vei i fra "dødens" på nettopp dagens arena, og etter sen luke i den siste starten avsluttet han friskt til tredje på 30.4 full vei.

Formen er således helt på topp, og vi finner ham veldig spillbar i kveld, all den tid det er snakk om et tredjevalg i spillet. Det går veldig fine rapporter på 8 Moe Hrym etter lang pause, men vi forventer at 4-åringen trenger et løp i kroppen før toppformen innfinner seg. Favoritten 6 H.G. Jerv er av den litt usikre sorten, og i autodebut på en arena som trolig ikke er noen fordel, frykter vi galopp.

Vi synes ikke 10 Valle Jerven var mer enn han måtte være sist, etter et perfekt smygløp (sølv på 28.6 full vei), og med dårlige rygger i fra start, blir det en tung tur rundt for ham i kveld (virker ikke til å være veldig glad i å klyve rundt de til slutt). Nei, sumasumarum synes vi det ligner en topp vinnersjanse for 9 Stensvik Iver, og da åpner vi kveldens V65-omgang med en frisk banker!

Vår rangering V65-1: A: 9 B: 8-10-6 C: 2-7-1-4-11-5-3-12

Innleveringsfrister Klosterskogen
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V65-2, 2100 meter autostart
Et skummelt kaldblodsløp i lavt grunnlag har vi å forholde oss til i V65-2, og vi kan fort få en smell. Vi garderer således bredt, men fremst setter vi 2 Findal Odin. Han utvikler seg stadig, og han fikk tredje på 31.0 full vei sist. Bremset litt siste biten der, men det var mot litt bedre hester enn dagens konkurrenter.

Iskaldt til står favoritten 12 Brødsjø Odin, og vi tror dette er snakk om en type som yter klart best når han er med der fremme direkte. Da ser det vanskelig ut i kveld, og vi tror det er snakk om en favoritt i fare. Formen etter en mindre pause er også uviss, men kapasiteten på Moe Odin-sønnen er selvsagt fin.

Vi synes 10 Enger Vinto har vært veldig positiv i de to siste løpene etter en mindre pause (fjerde på fine 29.9 full vei sist), og da synes vi 5-åringen må regnes tidlig i kveld. Det går fine rapporter på 3 Risa etter lang pause, mens duoen 6 Fjeldbaus (svak sist) og 7 Gjermund (uviss form), også duger på sitt beste.

Vår rangering V65-2: A: 2 B: 12-10-3-7-6 C: 4-9-1-8-11-5

V65-3, 2100 meter voltestart
Et varmblodsløp i grunnlag null har vi å bryne oss på i den tredje avdelingen, og slike løp har strengt tatt ikke noe å gjøre i et V65-spill. Vel sånn er det, og vi må prøve å vurdere det etter beste evne. Det går fine rapporter på 1 Hywind, og det kan være slik at 4-åringen som har gått prøveløp på 19.7 full vei, vinner.

Det skal dog finnes en viss galopprisiko, og det er ikke lett å stole på hester vi aldri har sett. Han gikk heller ikke fortere enn 26.8 full vei i et rutineløp i april (femte i det løpet), og da må vi gardere. Det kan fort komme en smell i dette løpet med mange usikre hester, men en hest som 9 Naldo News virker travsikker.

Rapportene på 4-åringen er fine etter litt pause, og da krysser vi tidlig. Det virker til at både 3 J.C. Supersun og 4 Sweet Siva (fin type) er snakk om hester som kan litt, og begge står fint til på strek. Førstnevnte galopperte i "dødens" 700 igjen sist (så ganske fin ut før det), mens sistnevnte ble sjenert til galopp i debuten.

Trener Vidar Engebretsen sender ut to hester i dette løpet, og kapasiteten er ikke så aller verst (i hvert fall målt opp mot de øvrige i dette løpet) på duoen 7 Vici Dior (hun hadde trolig gått rundt 18.5 uten galopp sist) og 10 Speedy Dior (han så ganske fin ut etter galopp sist, før han ble tatt ut av løpet), men begge er usikre.

Vår rangering V65-3: A: 1 B: 9-3-4-7-10 C: 11-8-6-5

V65-4/V5-1, 2500 meter autostart
Vi synes tre hester skiller seg veldig ut i dette stayerløpet for varmblodshester i V65-4, og fremst setter vi 10 Wixi Laylock. 6-årshoppa har virkelig funnet stilen nå, og hun ser veldig stabil ut om dagen (var usikker før). Hun rakk frem til seier på 15.4 over en sprint sist, og dagens lange distanse er neppe noen ulempe.

Vi har god tro på 7 Prince Moonlight Fun, og vi tror kusk Alexander Heisholt går offensivt til verks i kveld. Det ble litt feil i fra en iskald utgangsposisjon i et tøft V75-løp i den siste starten, men noen fare med formen er det neppe. Han trives godt i Skien, og han vant et tilsvarende løp i den fjerde siste starten.

Absolutt toppform holder 5 Born Hot, og i fra tet/rygg leder blir han skummel. Han vant veldig lett et sprintløp på 15.5 sist, og vi tror han takler den lange distansen. Litt bedre enn raden er 3 Wonderboy Boko (uheldig sist, og han kan bli skummel i en feilfri utgave), mens formen er veldig fin på 6 Korean Dior.

Vår rangering V65-4/V5-1: A: 10 B: 7-5 C: 3-6-8-4-1-2

V65-5/V5-2/DD-1, 1700 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester hvor kvaliteten på de aller fleste av deltagerne er svak venter oss i V65-5, og på tross av en iskald utgangsposisjon, skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for 12 Shoguns King. Toppform der i gården, og vi bankerspiller 4-åringen på de to minste forslagene.

Han avsluttet kvikt til fjerde på sterke 14.8 full vei mellom hester til slutt med krefter spart i et tøft V75-løp i den nest siste starten, og i den siste starten var han en solid toer på på 14.8 over en sprint. Kusk Gunnar Austevoll må gå offensivt til verks i kveld, og vi tror favoritten legger dette feltet på rygg til slutt.

Det er kun en hest i mot sli vi ser det, og det er 2 Erina`s Boy. Sistnevnte var ikke som best i den siste starten, men forut for den starten gikk 6-åringen flotte løp hele veien. Han fikk sølv på solide 13.4 i den nest siste starten, og tilbake i slag er han seiersaktuell. Trives på dagens arena, og vi krysser på storbongen.

Vår rangering V65-5/V5-2/DD-1: 12 B: 2 C: 1-10-4-9-8-6-7-3-5-11

V65-6V5-3/DD-2, 2100 meter autostart
Vi synes fire hester skiller seg ganske klart ut i dette kaldblodsløpet i relativt høyt grunnlag i V65-finalen, og en formtoppet 11 Argr G. kan ikke unngå å bli favoritt. 7-åringen står bokført med tre strake triumfer nå, og Moe Odin-sønnen har sett helt fantastisk ut ved sprinttriumfene på 23-tallet i de to siste løpene.

Forutsetningen er dog ikke de beste, med realativt dårlige rygger i fra start (ser litt bedre ut etter to strykninger nå) på full distanse, og det må nødvendigvis bli en siste 600 via sporene til slutt i kveld. Da tror vi han kan være sårbar, og da garderer vi. Nydelig til står 4 Slåttodin, og han leder dette løpet svært lenge.

Sistnevnte lignet en sikker toer når galoppen kom ut i oppløpet i det samme løpet som favoritten vant sist, og 8-åringen er trolig forbedret med løp i kroppen etter veldig lang pause. Han har vunnet fire av de fem siste løpene han har gått på dagens arena, og han er spennende på kryssene med sine 12%

Veldig positiv til sølv i de to siste løpene har 9 Stingers vært (gikk fine 26.3 full vei sist), og Tvedt-traveren blir kuskeforsterket med Cato Antonsen i kveld. En spennende start i regi Knut Haakenstad gjør 7 Alm Kiwi, og treningsrapportene er gode. 5-åringen har vunnet tolv av 25 starter, og han krysses tidlig.

Vår rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 11 B: 4-9-7 C: 10-2-3-5-1-8

V5-4, 2100 meter autostart
Vi støter på et varmblodsløp som ikke teller mer enn åtte deltagere i V5-4, men vi synes likevel det ser litt åpent ut. Vidar Hop satte seg opp bak 7 Next Photo Diamant sist, og da ble det seier på 16.4 full vei for 4-åringen. Eksilbergenseren får på ny sjansen bak ham, og da er han snakk om en vinnerkandidat igjen.

Full form er det på 3 Enjoy Va Bene (vant et sprintløp på 16.1 sist), og i fra et fint spor er Banker Hall-sønnen seiersaktuell igjen. Han hadde dog ttrolig tapt for 8 Chip Va Bene hvis denne ikke hadde galoppert ut i oppløpet sist, og sistnevnte er da snakk om et opplagt kryss på kupongene ved denne anledningen.

Vår rangering V5-4: A: 7 B: 3-8-2-5-1 C: 6-4

V5-5, 1700 meter autostart
Dagen avsluttes også med et varmblodsløp, men her er det hester i relativt høyt grunnlag som skal i ilden på en kjapp sprint. Det ligger an til litt tempo på løpet innledningsvis, og det vil i så fall 6 Script Kiddy S.C. profitere på til slutt. Han avsluttet strålende sist uten å få premie i et tøft V75-løp, og vi tror han vinner.

Gigant Neo-sønnen var en sikker vinner på 15.1 over aktuell distanse sist han gjestet dagens arena, og ved den anledningen blåste han rundt en såpass god hest som Pebbe Simoni til slutt. Etter den starten har han gått strålende løp hele veien, og uansett posisjon underveis, skal det dreie seg om en solid vinnersjanse.

Vår rangering V5-5: A: 6 B: 5-2-1 C: 7-8-4-3

Lykke til med alt spill!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere