*Nettavisen* Sport.

Jacobsen: - Nå er jeg klar

Foto: Junge, Heiko

Anders Jacobsen (28) føler seg klar til å sette utfor hoppkanten igjen. Alt han trenger er godkjenning fra legen.

07.11.13 17:57

For sju måneder siden ødela Jacobsen korsbåndet da han falt stygt i skiflygingsbakken i Planica.

– Jeg har ikke fått den siste evalueringen fra legen, men status er vel at jeg er klar til å hoppe. Det viser alle tester, sier Jacobsen til NTB.

Han var en ettertraktet mann under torsdagens pressetreff i Oslo. Alle ville høre hvordan det står til med kneet hans.

– Det har vært mange spørsmål om det, men det er et godt dokumentert kne og folk vet stort sett det meste, smiler Jacobsen.

Legesjekken gjennomføres trolig i neste uke. Dermed kan Jacobsen snart være tilbake i bakken. Landslagssjef Alexander Stöckl har varslet at det nok vil skje på Rena eller i Lillehammer om en ukes tid.

Tror på OL
Framgangen etter kneskaden gjør at Jacobsen tror han rekker OL i Sotsji i februar. 28-åringen innrømmer at han er litt overrasket over hvor raskt han er blitt skadefri.

– Men jeg har lagt ned mange timer, så jeg hadde også litt forventninger om det. Jeg har prøvd å ligge på grensen av hva jeg tåler, for jeg har lyst til å være i form i vinter. Det er OL-sesong, og da satser jeg.

Hvis kneet fungerer som det skal framover, føler han seg klar til å konkurrere for fullt gjennom hele sesongen.

– Alt avhenger av hvordan jeg starter og hvordan kroppen takler å hoppe igjen.

– Jeg er ikke redd for om kroppen er bra nok, men jeg har så store forhåpninger og stiller så store krav til meg selv at jeg er redd jeg blir skuffet hvis jeg ikke får det til forholdsvis fort.

Lærerik opptrening
Veien tilbake etter skaden har krevd mange timer med opptrening. Jacobsen er i ferd med å få lønn for strevet.

– Jeg tror jeg har lært mye av denne perioden. Selv om du ikke kan trene kjempehardt på beina i mange timer, har du mange andre deler på kroppen som kan trenes. Du kan også jobbe mye mentalt. Jeg har laget et eget opplegg i sommer, i tillegg til planen fra Olympiatoppen, forteller Hønefoss-mannen.

Seks uker etter uhellet i Planica ble han operert for skaden. Mens han ventet på inngrepet, lå Jacobsen likevel ikke på latsiden.

– I de ukene tok jeg ikke fri slik mange andre gjør. Da trente jeg ekstremt mye. Det hjalp veldig da jeg skulle starte opp igjen. Jeg var i veldig god form, sier hoppukevinneren fra 2006/07-sesongen.

Verdenscupåpningen i hopp arrangeres i Klingenthal 23.-24. november. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.