De siste månedene har Anders Jacobsen jobbet med å komme seg tilbake i trening etter kneoperesjonen i mai.

Den norske hopperen skadet seg stygt da han fikk flere leddbånd avrevet under et fall i Planica på slutten av forrige sesong.

Det er vanlig at det kan ta mellom seks og tolv måneder å komme seg fra en slik skade, men Jacobsen har hele tiden vært klar på at han håper å være klar til vinteren og ikke minst OL i Sotsji.

- Utelukker ikke comeback-effekt
Til tross for at 28-åringen slet med feber og smerter i kneet etter operasjonen, kan sportssjef Clas Brede Bråthen fortelle at Jacobsen viser framgang.

- Jeg har ikke fått tilbakemeldinger på noe annet enn at Anders Jacobsen er i rute og at oppfølgingen og treningen er tilfredsstillende i henhold til den skaden han har, sier Bråthen til Nettavisen.

I alpint har man tidligere sett utøvere komme sterkt tilbake etter å ha vært lenge ute med skade. Et godt eksempel på det er Aksel Lund Svindal, som i 2007 skadet seg stygt i Beaver Creek, men året etter vant utforrenn i samme bakke.

Sportssjef Bråthen utelukker ikke en lignende comeback-effekt for Jacobsen.

- Så lenge Anders ikke er hemmet av skaden, så vil jeg si at en type som Anders Jacobsen er en «fighter». Han gir seg ikke. I tillegg så driver han med en idrett som skihopping, som er ganske mye mindre belastende enn alpint for et kne. Så jeg vil jo si at sjansen for å komme tilbake og ta ut den type effekt er minst like stor som for eksempel i alpint. Det tørr jeg påstå, sier Bråthen.

- Bonus med Jacobsen
Skulle imidlertid Jacobsen ikke bli klar til vinterens verdenscup og OL-renn, håper Bråthen at Norge likevel stiller sterkt.

- Sotsji-OL er sikkert det Anders jobber beinhardt for. Men samtidig så jobber vi beinhardt for å sørge for at vi faktisk kan klare oss dersom Anders ikke skulle klare å bli frisk. For oss så er det en bonus hvis han blir frisk og klar til det som skjer i vinter, sier sportssjefen.

Verdenscupen i hopp starter i tyske Klingenthal 23. november, mens OL i Sotsji arrangeres fra 7. - 23. februar.

Anders Jacobsen har ikke svart på Nettavisens henvendelser.