Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen: - Følte jeg ikke hadde kontroll

Fallet preget Anders Jacobsen, men alt tyder på et løft i storbakkerennet.

SOTSJI (Nettavisen): Anders Bardal sikret søndag sin første individuelle OL-medalje da han vant bronse i OL-bakken i Sotsji. Men bak ham på lista må man ganske langt ned for å finne neste nordmann.

Anders Fannemel ble søndag nummer 15, mens Rune Velta og Anders Jacobsen møtte nøye seg med 22.- og 27.plass. Det må sies å være skuffende for Norge, som var verdens beste hoppnasjon forrige sesong.

Skuffet
Det var en skuffet, men rolig Anders Jacobsen som møtte Nettavisen etter søndagens normalbakkerenn i OL i Sotsji. 27. plass er neppe det nordmannen hadde sett for seg da han forlot Norge med retning mot OL-byen.

- For min del var dette absolutt ikke noen kjempekonkurranse. Det var ikke sånn jeg så for meg at det første rennet kom til gå da jeg dro fra Lillehammer, for der hoppet jeg ganske bra. Jeg fikk en litt skjev inngang til det her, og har slitt litt med å finne meg selv i bakken etter det. Det har preget meg litt, sier Jacobsen til Nettavisen.

28-åringen fikk en verst tenkelig start på lekene da han falt stygt i sitt første treningshopp.

Han vil imidlertid ikke bruke fallet som en unnskyldning, men er klar på at det har preget ham de siste dagene.

- Det er klart det har preget meg. Jeg falt i første hoppet og får ikke flere treningshopp før jeg skal hoppe kvalik. Og når jeg da ikke finner rytmen i bakken, er det vanskelig å komme inn en konkurranse hvor man ikke er helt sikker på om man klarer å gjennomføre arbeidsoppgavene. Man har ikke prøvd det på en måte, og da føler man seg litt hjelpeløs. Jeg føler at jeg ikke har kontroll, sier Jacobsen.

Har bakkerekorden
28-åringen har riktignok stor tro på at mye kan snu på få dager, før storbakkerennet.

- Jeg har hoppet i storbakken på sommeren med oppdrift. Jeg har vel første og andreplass i kontinental-cupen her, og jeg har vel bakkerekorden, så det må vel være positivt. Jeg liker den bakken, den er veldig fin. Nå håper jeg å komme i gang på en bedre måte der, sier nordmannen.

- Jeg kjenner fortsatt fallet i kroppen, men det er ikke derfor jeg hopper som jeg gjør i normalbakken. Uansett så er jeg helt klar når vi kommer til storbakken, så lenge jeg ikke tryner i førstehoppet der og, sier Jacobsen med et smil.

- Potensialet er enormt
Også sportssjef Clas Brede Bråthen og landslagstrener Alexander Stöckl har større tro på Jacobsen i storbakken.

- Jacobsen har aldri vært noen normalbakkehopper. Selv ikke da han var en av verdens beste skihoppere i 2007. Liten bakke har ikke vært hans greie, sier Bråthen til Nettavisen.

- Jeg tror han egentlig føler at, selv om det ikke ble noen drømmeplassering på ham i normalbakken, er det sånn at han vet at denne hoppingen fører han langt opp på listen i storbakken. Nå får han noen treningsdager og så er han der. Det er ingen tvil om at potensialet er stort der, sier sportssjefen.

Landslagstrener tror Stöckl tror fallet på trening på ødela mye for Jacobsen, men vet også at han trives bedre i den store bakken.

- Det er alltid vanskelig når man våkner opp og ser at man har en blåveis. Jeg tror også at han er stiv i kroppen, og det er ikke lett. Men det kommer til å bli bedre, og jeg håper at han får en ny sjanse i storbakken. Jeg tror det blir lettere for ham der, sier Stöckl til Nettavisen.

Lørdag 15. februar arrangeres hopprennet i den store OL-bakken. Kamil Stoch fra Polen seiler opp som den store favoritten, etter at han vant overlegent foran Peter Prevc og Anders Bardal søndag.

MER OL-STOFF:

Kommentarer til denne saken