RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiskby/NTB Scanpix

Jacobsen imponerte igjen

Sist oppdatert:
- Jeg er inne i en god periode, sier hoppukelederen.

Anders Jacobsen er tydeligvis inne i en god stim. På årets siste dag forsatte han den gode hoppingen og var nest best i kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Nok en gang leverte Norge solid laginnsats, og alle de sju nordmennene er klare for nyttårshopprennet etter mandagens kvalifisering. Jacobsen vant i Oberstdorf søndag og imponerte igjen mandag. Med 135 meter var han slått bare av østerrikeren Gregor Schlierenzauer (138 meter, med mer fart).

- Jeg er inne i en veldig gode periode. Selv om det er småting å jobbe med så stemmer det bra i bakken. Jeg ble nok en gang nummer to, og det gikk jo bra sist med det startnummeret, sa Jacobsen.

- Litt spent
Han fikk en hektisk ettermiddag i medienes søkelys. Med tysk, østerriksk og norsk TV i spissen fikk han spørsmål om det meste. Jacobsen holdt humøret oppe og likte seg i den situasjonen.

- Jeg må innrømme at jeg var litt spent på overgangen til en ny bakke fordi alt stemte i Oberstdorf. Jeg følte at jeg fikk godt med energi i hoppene mine, men kanskje ikke helt som sist. Det skal jeg jobbe litt mer med, sa 27-åringen.

Han ville fortsatt ikke spå om kampen om sammenlagtseieren i hoppuken vil stå mellom ham og Schlierenzauer.

- Man må ta det hopp for hopp. Jeg skal svare nærmere i morgen hvordan jeg tror det går, sa Hønefoss-mannen.

God innsats
De to forhåndskvalifiserte gjorde det best av nordmennene. Jacobsen ble nummer to og Anders Bardal (133,5 meter) nummer fire.

Tom Hilde presterte et av kvalifiseringens lengste hopp med 134 meter, men dårlig nedslag ga ham svake stilkarakterer og sendte ham ned til 12.-plass. Anders Fannemel (129 meter) ble nummer 18, Andreas Stjernen (124,5) nummer 34, Rune Velta (122,5) nummer 40 og Vegard Swensen (120) nummer 46.

- Jeg må virkelig skjerpe meg for å få til et godt nedslag. I Oberstdorf kom jeg litt for langt bak. Denne gangen skulle jeg kompensere litt for det og kom for langt frampå. Veldig frustrerende, sa Hilde.

Bardal hadde to for ham dårlige treningshopp før han slo til i kvalifiseringen.

- Jeg fikk mye bedre rytme i satsen og klarte å komme godt nedpå i overgangen. Jeg er nære, men jeg er ikke helt stabil nok, sa Bardal.

I duellene tirsdag hopper Fannemel først av de norske mot tsjekkiske Roman Koudelka, Stjernen deretter mot tyske Andreas Wellinger, Hilde mot russiske Denis Kornilov, Velta mot slovenske Robert Kranjec, Swensen mot Bardal i en helnorsk duell og Jacobsen til sist mot østerrikske Andreas Kofler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere