*Nettavisen* Sport.

Jacobsen imponerte stort

Foto: Terje Bendiskby/NTB Scanpix

For seks år siden slo Anders Jacobsen igjennom med brask og bram i hoppuken. Lørdag imponerte han under trening og kvalifisering.

29.12.12 18:35

For seks år siden slo Anders Jacobsen igjennom med brask og bram i hoppuken. Lørdag imponerte han under trening og kvalifisering.

Nordmannen var jevnest under de to treningsomgangene og best i kvalifiseringen av de hopperne som måtte kvalifisere seg. Bare verdenscupleder og tittelforsvarer Gregor Schlierenzauer var bedre enn Hønefoss-mannen.

Jacobsen landet på 133,5 meter og fikk 143,2 poeng, Schlierenzauer hadde 131,5 og 149,6 poeng ettersom han hadde litt flere vindpoeng enn nordmannen.

– Det var en meget bra dag og tre meget sterke hopp. Jeg var kanskje litt i ubalanse på sistehoppet, men jeg er jo med helt der oppe. Det er god kvalitet på hoppingen, og det er kjempedeilig. Jeg visste at det var bra kvalitet på hoppene før jeg dro herfra på juleferie, men at jeg skulle henge så godt med var jeg ikke forberedt på, sa Anders Jacobsen til NTB.

Ni år siden Pettersen vant
Jacobsen er den siste norske sammenlagtvinneren av den prestisjetunge tysk-østerrikske hoppuken, men det er ni år siden siste norske seier i Schattenbergbakken kom ved Sigurd Pettersen.

– Jeg er fortsatt veldig rolig og håper jeg kan fortsette i denne tralten og bare glede meg over gode skihopp. Målet mitt er å komme i bakken i morgen (søndag) og gjøre gode skihopp som vil gjøre meg glad, sa 27-åringen.

Også de seks andre seks norske hopperne leverte i Oberstdorf og er alle klare for sesongens første renn i den tysk-østerrikske hoppuken.

Opptur for Hilde
Tom Hilde på 8.-plass leverte dagens nest lengste svev da han plantet skiene på 134,5 meter.

Hilde har slitt i bakken innledningen av sesongen, men fra Engelberg har pila på formen pekt kun oppover. I fjor falt han i 1.-omgang i åpningsrennet, brakk ryggen og gikk glipp av store deler av sesongen.

– Det har gått sakte, men sikkert oppover en stund nå, så det er snart på tide å ta de siste stegene til topps. Jeg viser i førstehoppet mitt at jeg har veldig mye inne, og jeg viste i Engelberg at jeg har mye inne. Ting ser lovende ut, men jeg må bare få det ut i konkurranse. Å hoppe langt på trening har ingen hensikt, sa Hilde.

Også Anders Bardal (nummer 13), Anders Fannemel (28), Andreas Stjernen (37), Rune Velta (43) og Vegard Swensen (47) kvalifiserte seg for søndagens renn i Schattenberg-bakken.

Den gode hoppingen til Jacobsen og Hilde synes Bardal var greit.

– Jeg mangler litt fyring i hoppingen min, at de andre på laget hopper så godt er bare bra. Da kan jeg slippe skuldrene litt mer løs, sa Bardal, som var best av de norske med sin fjerdeplass i sammendraget i fjor.

Søndag skal det hoppes i duellformat. Hele 8000 tilskuere var til stede under lørdagens kvalifisering. (©NTB)

Les flere saker fra 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.