Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen: - Jeg er stolt

For et comeback av Anders Jacobsen.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Det var en lettet Anders Jacobsen som møtte Nettavisen etter comeback-rennet i verdenscupen lørdag.

Mai 2011 valgte Jacobsen å ta seg en pause fra verdenscupsirkuset, men i lørdag var han tilbake. Men det virket ikke som om nordmannen hadde gått glipp av et eneste hopprenn ut i fra lørdagens resultat.

Etter å ha ligget på tredjeplass etter et hopp på 100,5 meter i førsteomgang, ble det til slutt fjerdeplass på Jacobsen da han landet på 99 meter i sitt andre hopp. Nordmannen var kun 2,1 poeng unna seieren, som gikk til tyske Severin Freund, foran Thomas Morgenstern og Anders Bardal.

- Det er fantastisk. Dagen har vært ganske perfekt. Det kunne ikke blitt så mye bedre enn fjerdeplass for min del. Nervene var i høyspenn. Likevel klarte jeg å få ut to gode skihopp. Jeg er stolt, sier Jacobsen til Nettavisen.

Gleder seg til nytt renn
Nå ser han frem til søndagens storbakkerenn på Lillehammer.

- Jeg kan slippe ned skuldrene og vite at den jobben som er gjort, er god nok. Og så har jeg et lag rundt meg som er på samme nivå. Det er veldig moro. Vi har startet sesongen nesten optimalt, sier 27-åringen.

Imponerte treneren
Norges landslagstrener Alexander Stöckl var veldig imponert over Jacobsens verdenscup-comeback.

- Jeg visste at han kan kunne gjøre gode hopp. Men å komme tilbake etter å ikke ha konkurrert i verdenscupen på ett år, for så å gjøre det så bra som han gjorde det, det er imponerende, sier Stöckl til Nettavisen.

Østerrikeren tror Norge kan oppleve en like god dag i bakken søndag.

- Det er ikke noen ulempe at vi skal hoppe i storbakken. Hvis utøverne gjør som på lørdag, så kan vi få en veldig god dag, sier landslagstreneren.

Nettavisen er på plass i Lysgårdsbakken. Rennet starter klokken 13.45.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken