Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen knust av rivalen

Gregor Schlierenzauer overlegen på hjemmebane.

Anders Jacobsen har vært den store norske overraskelsen så langt i hoppuka. Hønefoss-gutten gikk til topps i de to første av de totalt fire rennene i konkurransen.

Bak nordmannen har østerrikske Gregor Schlierenzauer vært. 22-åringen vant hoppuka sist sesong, og lå på andreplass bak Jacobsen før det tredje rennet fredag. Og denne gangen skulle østerrikeren få has på sin norske rival. Schlierenzauer hoppet utrolige 131,5 meter i første omgang og ledet klart.

Nettavisen fulgte rennet LIVE

10 poeng bak
I andre omgang svevde han ned til 123 meter og vant med det rennet i Innsbruck. Han vant rennet 23, 2 poeng foran Jacobsen.

- I dag er han i en klasse for seg. Spesielt i andre omgang. I første omgang har han litt flaks, men annethoppet er et klassehopp under kjempepress, sier Jacobsen til NRK.

- Det er stort han som til dette, sier den norske hopperen videre.

Jacobsen vartet opp med 127 meter i første omgang i Innsbruck og måtte ta til takke med en tredjeplass. Nummer to etter første omgang var Anders Bardal med et hopp på 125 meter.

Under dårlige forhold i andre omgang klarte ikke Jacobsen å leve opp til forventningene. Han landet på 117 meter og endte helt nede på sjetteplass.

- Var frustrert
Dette betyr at hønefossgutten må ta inn rundt 10,7 poeng på østerrikeren i det siste rennet, ifølge NRK-nestor Arne Scheie. Jacobsen var ikke fornøyd da han landet.

Ifølge NRK skal han ha klasket til et kamera i det han landet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det begynner å gå over nå, men jeg var frustrert da jeg landet. Det kom ut noen følelser, men jeg må få lov til å brenne litt krutt, jeg også, sier Jacobsen.

- Jeg føler at det første hoppet var godt, men at jeg misset litt på landingen. I det andre hoppet er det null energi, og jeg kaver meg ned til 117 meter på bare viljen, sier Jacobsen.

Bardal klarte heller ikke å leve opp til lengden fra første omgang. Trønderen svevde ned til 120 meter. Dermed måtte verdenscuplederen fra i fjor ta til takke med en 3.-plass.

- Jeg er godt fornøyd med det første hoppet, men i det andre føler jeg litt det samme som Jacobsen. Det manglet energi. Men vi er et lag med mye selvtillit nå, sier Bardal til NRK.

- Ikke så ivrig
Tom Hilde har også levert solid hopping så langt i hoppuka, men fredag lyktes det ikke helt for askergutten. Han hoppet 121,5 og 123 meter og endte til slutt på sjuendeplass.

- Jeg gjør et bedre hopp, treffer bedre og er ikke så ivrig. Det holder nok ikke så mye lengre enn til omtrent nå. Det var ikke noe klassehopp, sier Tom Hilde til NRK.

Rune Velta fikk heller ikke full klaff i Innsbruck. Hopperen fra Lommedalen hoppet 119 meter i første omgang og det samme i andre omgang. Han ble nummer 24 til slutt.

- Ikke helt det jeg ønsker å få til, men det er greit. Det er ikke helt hundre prosent, sier Rune Velta til NRK om sitt hopp.

Anders Fannemel og Andreas Stjernen kom ikke videre til finaleomgangen.

Se hele resultatlisten her

Kommentarer til denne saken