RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lovric, Primoz / NTB Scanpix

Jacobsen landet trygt

Sist oppdatert:
Anders Jacobsen gjorde sine første hopp etter langt skadeavbrekk.

Anders Jacobsen gjorde sine første hopp etter langt skadeavbrekk. Hoppene ble gjort i Midtstubakken torsdag formiddag.

- Jeg er vel ikke imponert, men fornøyd. Det var helt vanlig hopping, og han gjennomførte en full økt med åtte hopp. Det var ingen problemer med kneet, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

På grunn av medietrykket rundt Hønefoss-hopperen valgte landslagsledelsen å holde Jacobsens comeback i hoppbakken hemmelig.

- Drømt mye
Det første hoppet var langt fra hans beste, men et greit gjennomført hopp på rundt 100 meter, ifølge ham selv. Han sa at han heller ikke var spesielt nervøs da endelig satte utfor.

- Når jeg først satt på bommen var jeg trygg. Det er i tiden i forkant jeg er nervøs. Jeg var veldig spent på forhånd, så natten har vært litt spesiell. Jeg har drømt mye om skihopping, sa Jacobsen til NRK. Statskanalen hadde fått tilgang til hopplandslagets video fra treningsøkten.

- Både Anders og trenere er veldig godt fornøyd. Telemarknedslag etter tre hopp sier sitt, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Satser mot OL
Jacobsen ødela korsbåndet etter et fall i Planica i mars. Han ble operert to måneder senere, men pådro seg infeksjon i operasjonssåret. Nå satser han på å være tilbake for fullt til OL i Sotsji.

Landslagshopperne har denne uken hatt sin tradisjonelle glidcamp i Trysil, men ligger for tiden og venter på at bakkene med snø blir klare. Helgens norgescuprenn på Rena ble avlyst på grunn av mangel på snø.

Torsdagens test av Jacobsen i Midtstubakken foregikk med isspor i tilløpet, men landingen skjedde på plastunderlag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere