*Nettavisen* Sport.

Jacobsen og co. ble rundstjålet

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

De norske hopperne ble frastjålet store verdier i Polen.

Hopplandslaget ble sent tirsdag kveld rundstjålet i Wisla i Polen, opplyser Norges Skiforbund.

Anders Jacobsen og & co. er på plass i Wisla etter suksessen i hoppuka. Alt så bra ut med norske øyne etter tirsdagen kvalifisering, der alle de norske kvalifiserte seg for onsdagens storbakkerenn.

- Vi ble tatt utrolig godt imot i Polen etter suksessen i hoppuka, og vi var tilbake på sporet på trening og i kvalifisering både ettermiddag og kveld. Det er viktig for oss å se fremover mot neste renn. Flere av gutta imponerte på trening, og jeg forventer at vi er med og kjemper blant de beste i rennet onsdag kveld. Målsettingen er at vi har tre blant de ti beste og at alle seks kvalifiserer seg for finaleomgangen, sa landslagstrener Alexander Stöckl etter tirsdagens kvalifisering.

Senere ble stemningen en annen.

En tyveribande gikk fra hotell til hotell og stjal PC-er, telefoner, iPader og penger. Det norske laget ble rammet, i tillegg til flere andre nasjoner og lag. To av de norske lederne ble frastjålet utstyr i tillegg til at utøvernes og lagenes reisepenger ble frastjålet.

- Dette er utrolig kjedelig, og det verste var at det sto uniformerte vakter på hvert hotell. Denne banden var godt forberedt og lurte alle trill rundt. Det var lite vi kunne gjøre, sa en oppgitt landslagstrener Alexander Stöckl.

Forholdet er meldt til politiet, og arrangøren tar saken på høyeste alvor i samarbeid med Det internasjonale skiforbundet.

Anders Jacobsen, som ble nummer to sammenlagt i hoppuka, var nest best i en av treningsomgangene tirsdag kveld. Flere av de øvrige norske hadde også gode hopp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.