Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen på andreplass

Juniorløper Astrid Jacobsen leverte en knallsterk 2. plass under klassisksprinten i Otapää.

20-åringen ble kun slått av suverene Virpi Kuitunen under søndagens renn. De to var i en klasse for seg, etter at både Lina Andersson og Aino Kaisa Saarinen falt underveis i finalen. Flere ganger underveis i finalen viste junioren at hun ikke deltar i verdenscupen som turist, og viste hvem som var sjefen i løypa.

I mål var hun 1,7 sekunder bak den finske vinneren, men hadde god klaring bak til Evgenia Shapovalova på tredjeplass.

Men om det var en bombe for tilskuerne at den norske jenta presterte så bra allerede nå, viste hun under NM på Meråker at hun er å regne med på klassisksprinten. Der knuste hun Marit Bjørgen på tilsvarende distanse.

Kristiansen advarte

Allerede før denne sesongen gikk landslagssjef Egil Kristiansen ut og advarte mot hennes hensikter på gode dager i verdenscupen.

- Astrid er i sine beste stunder i stand til å kjempe om en finaleplass i sprint i verdenscupen. Det viste hun i Kina i fjor. Og når hun kan kjempe om en finale, kan hun også kjempe om en plass på pallen, i hvert fall i klassisk, sa Kristiansen den gang.

Fra før av har Jacobsen en 4. plass som best i verdenscupen. I tillegg til tre gull fra junior-VM (to i sprint), og har henholdsvis sølv, bronse og gull i senior-NM i sprint de tre siste årene.

For Bjørgen ble dagens sprint en real nedtur, ettersom hun røk ut allerede i kvartfinalen.

Resultater kvinnefinalen, sprint: 1. Virpi Kuitunen, Finland 2.43,0, 2. Astrid Jacobsen, Norge (+1,7), 3. Evgenia Shapovalova, Russland (+6,1), 4. Natalia Matveeva, Russland (+14,2), 5. Lina Andersson, Sverige (+25,8), Aino Kaisa Saarinen, Finland (+35,4).

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus