RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scanpix

Jacobsen sikret bronse

Sist oppdatert:
Endelig en OL-opptur for de norske hopperne.

Alt var opp til Anders Jacobsen.

Og denne gangen sviktet ikke Hønefoss-gutten.

Under mandagens lagkonkurranse i hopp lå nemlig Norge på en tredjeplass før den siste gruppen med hoppere skulle i aksjon, men bare 2,4 poeng bak truet Harri Olli og Finland.

Den finske hopperen landet på 134, 5 meter, og satte press på Jacobsen. Men den norske ankermannen gjorde så til de grader jobben, og hoppet råsterke 140,5 meter.

Norges tredje OL-bronse i laghopp noensinne var sikret.

Jacobsens kjempehopp var imidlertid ikke nok til å hamle opp med Tyskland som tok sølvet, og Østerrike som oppskriftsmessig tok et suverent gull. For selv om Gregor Schlierenzauer falt da han hoppet 146,5 meter i sistehoppet, vant østerrikerne likevel konkurransen med helt overlegne 72,1 poeng ned til tyskerne.

- Medalje er medalje
Men med tanke på den svake norske hoppinnsatsen tidligere under Vancouver-OL var nok bronsen kjærkommen.

- Medalje er medalje, og medalje i OL er vi fornøyd med. Vi har jo ikke akkurat hatt noen kjemperesultater her nede før lag-konkurransen, så dette tar vi med et smil, sier Jacobsen til NRK.

Jacobsen ble sittende lenge oppe på bommen før det siste hoppet, og 25-åringen innrømmer at han kjente presset.

- Det var litt røft der og da, og jeg kjente det banka i hjertet.

- Dette betyr mye. Vi har hatt fantastisk mange timer sammen, og det er viktig at vi oppnår noe i mesterskap. Jeg tror likevel potensialet er høyere i dette laget, avslutter Jacobsen.

Luktet på sølvet
Norge hang godt med etter første omgang av konkurransen, og etter at alle hopperne hadde gjort seg ferdig med sitt førstehopp, lå de norske gutta oppe og snuste på en sølvmedalje.

Dette var også mye takket være Anders Jacobsen. Hønefoss-gutten vartet opp med et hopp på sterke 138 meter.

Ellers i første omgang hoppet Anders Bardal 128 meter, Tom Hilde landet 127,5 meter, og Johan Remen Evensen 131, 5 meter. Dette holdt til 504 poeng, mot tyskernes 509,3 poeng.

Bronsespenning
I andre omgang gikk det imidlertid ikke helt veien for nordmennene. Tom Hilde vartet riktignok opp med 139 meter, men svake hopp av Bardal og Remen Evensen gjorde at det skulle mye til for at de norske gutta skulle ta sølv. Bardal hoppet 128 meter og Evensen 129,5 meter.

Finnene kom i stedet stadig nærmere, og før det siste hoppet lå Norge nesten helt likt med sine nordiske naboer. Men da det gjaldt som mest holdt altså Jacobsen hodet kaldt. Hoppet på 140,5 meter var rennets lengste til da.

Dermed kunne både han og de andre hoppgutta juble for Norges eneste hoppmedalje under lekene i Vancouver.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere