Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen slått ut

Anders Jacobsen fikk det ikke helt til i comebacket.

Ringkollen-hopperen gjorde det svakeste hoppet av de norske. Han endte som nummer 59 etter et svev på 84 meter. Dermed blir det ikke noe comeback i verdenscupen før tidligst søndag.

- Jeg var litt for ivrig og kom ikke i skikkelig sittestilling, forklarte Jacobsen etter kvalifiseringsomgangen.

- Det var en vanskelig situasjon. Han gikk rett inn i kvalifiseringen uten en treningsomgang, som han nok burde ha gjort, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

Behandling
Jacobsen valgte deretter å dra tilbake til hotellet for behandling for sin vonde rygg.

- Det er nok litt mer alvorlig enn først antatt, så derfor har han reist tilbake på hotellet. Han merket at det strakte seg til i ryggen da han skulle ned i sittestilling, sa Stöckl.

Anders Bardal var best av de norske hopperne. Han landet på 94,5 meter og endte som nummer 11. Trønderen var 6,1 poeng bak tyske Richard Freitag på førsteplass.

- Litt skuffende
Også Ole Marius Ingvaldsen kvalifiserte seg til lørdagens individuelle renn. Han endte på 26.-plass etter et hopp på 94 meter. Det samme gjorde Tom Hilde (29.-plass), Robert Johansson (30.), Andreas Stjernen (33.) og Mats Søhagen Berggaard (42.). Rune Velta var forhåndskvalifisert.

- Det er litt skuffende at bare seks hoppere er videre, sa Stöckl.

I tillegg til Jacobsen klarte ikke Anders Fannemel, Daniel-Andre Tande, Fredrik Bjerkeengen eller Kim Rene Elverum Sorsell å kvalifisere seg.

Mennenes individuelle renn i HS106 går lørdag, mens søndag er det renn i HS138. (©NTB)

Kommentarer til denne saken