Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen sviktet da det gjaldt

God norsk laginnsats, men Anders Jacobsens pallplass glapp.

De norske hopperne fikk en skuffende start på hoppuka da Johan Remen Evensen ble beste nordmann med 10. plass i det første rennet i Oberstdorf.

Foran finaleomgangen i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen så det derimot svært lyst ut for tre av nordmennene, med Anders Jacobsen i spiss.

Jacobsen lå på andreplass, bare ni tideler bak lederen Gregor Schlierenzauer. Det var svært jevnt i toppen og kun 2,4 poeng skilte de fire beste hopperne.

- Det sitter mellom øra. Jeg må bare senke skuldrene og gjøre det samme i et hopp til, sa en glad Jacobsen til NRK etter det første hoppet.

Slo av to meter
Men i finaleomgangen klarte ikke Jacobsen å strekke seg langt nok til å beholde pallplassen.

Han slo av 2 meter fra første omgang og landet på 134 meter. Det holdt bare til en femteplass, men opp til andreplassen skilte det kun tre poeng.

- Jeg synes jeg gjorde en bra jobb og skjerpet meg veldig fra i går. Jeg tror dette kan bli bra etterhvert, jeg. Dette var en kjempedag, og det gjør ingenting at det ikke ble pallplass, sier Jacobsen til NRK .

Bakkerekord
Gregor Schlierenzauer klarte derimot å holde hodet kaldt og tok en rimelig klar seier. Østerrikeren hoppet 137,5 meter og var dermed drøye fem poeng foran landsmann Wolfgang Loitzl på andreplass.

Sveitsiske Simon Ammann hoppet seg kraftig opp i finaleomgangen etter å ha satt ny bakkerekord med 143,5 meter. Det ga ham til slutt en tredjeplass.

God norsk laginnsats
Bjørn Einar Romøren og Johan Remen Evensen lå også godt plassert etter første omgang, henholdsvis som nummer seks og ni.

Også Romøren falt litt tilbake plasseringsmessig i finaleomgangen. Han endte på åttendeplass etter 134,5 meter i sistehoppet.

Johan Remen Evensen hoppet seg opp til syvendeplass med det lengste norske hoppet i andre omgang. Han landet på 136 meter.

Roar Ljøkelsøy var den siste nordmannen som var kvalifisert for rennet. Han endte sist av finalehopperne på en 30. plass.

- Endelig klarer vi å ta ut noe av det vi er gode for, og da får vi resultater. Dette var mye viktigere for gutta enn folk aner, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

- Vi må ta det litt steg for steg. Laginnsatsen var god i dag. Det ble en bra start på året. Vi har tre hoppere som viste at de har kapasiteten til å kjempe i teten. Avstanden til de beste er heller ikke så stor, sa landslagstrener Mika Kojonkoski til NTB.

Sammenlagt
Etter to av fire renn leder fortsatt Østerrikske Andreas Kofler sammenlagt, selv om han endte på fjerdeplass fredag.

Han ligger nesten 20 poeng foran landsmann Wolfgang Loitzl i sammendraget. Finske Janne Ahonen er nummer tre.

Johan Remen Evensen er Norges beste i sammendraget med en syvendeplass.

Anders Jacobsen er nummer 14, mens Roar Ljøkelsøy er nummer 23 og Bjørn Einar Romøren nummer 24.

Her finner du resultatene fra fredagens hopprennet.

Her finner du sammenlagtlisten i hoppuka.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Kommentarer til denne saken