De norske hopperne fikk en knallstart på hoppuka da Anders Jacobsen gikk til topps under åpningsrennet i Oberstdorf søndag.

Hønefossgutten gikk dermed inn til tirsdagens nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen som sammenlagtleder i konkurransen. Og igjen skulle han imponere. Jacobsen var bare nummer ni etter første omgang, men vartet opp med et superhopp i finalen på 143 meter og hoppet seg med det helt opp til førsteplassen.

- Var perfekt
Gregor Schlierenzauer fra Østerrike ledet etter første omgang, men klarte likevel ikke å matche Jacobsens superhopp da han sto igjen som sistemann. Han hoppet 136 meter og endte opp 0,9 poeng bak Jacobsen.

- Det første hoppet mitt her i Garmisch var bra ut fra hoppkanten, men så fikk jeg skiene borti hverandre, og det ga ubalanse, sier Jacobsen i seiersintervjuet.

- Derfor satset jeg på akkurat samme måten i finaleomgangen, men jeg passet på å ha skiene litt lenger fra hverandre, og jeg kjente underveis i svevet i finaleomgangen at jeg ville sikre en plass på seierspallen dersom jeg fikk til nedslaget, sier hanvidere.

Med seieren økte også Jacobsen ledelsen i sammendraget av den tysk-østerrikske hoppuka. Han er nå 12,5 poeng foran nettopp Schlierenzauer.

Hilde på fjerde
I nyttårsrennet var det imidlertid flere nordmenn som skulle gjøre seg bemerket. Tom Hilde leverte god hopping i åpningsrennet, og i Garmisch gikk det enda bedre for askergutten.

Han lå som nummer to etter første omgang, men klarte ikke helt å følge opp i finaleomgangen og ble nummer fire.

En herlig opptur for Hilde, som falt og skadet seg stygt under hoppuka sist sesong. Fallet i Oberstdorf ødelagte mye av 2011/12-sesongen for hopperen, men nå er han tilbake for fulle mugger.

- Skihistorie
Anders Bardal på sin side hoppet seg opp fra en femteplass til en tredjeplass og sørget for at Norge fikk to på pallen.

- Dette er skihistorie. Norge har to på pallen i Garmisch for første gang på 60 år, sier NRK-nestor Arne Scheie om bragden.

Av de øvrige norske endte Anders Fannemel nummer 20, mens Rune VElta ble nummer 26. Andreas Stjernen og Vegard Svendsen kom seg aldri til finalen.

Topp fem i Garmisch:
1. Anders Jacobsen (NOR), 277,7 poeng
2. Gregor Schlierenzauer (ØST), 276,8 poeng
3. Anders Bardal (NOR), 267,2 poeng
4. Tom Hilde (NOR), 266,4 poeng
5. Maciej Kot (POL), 265,7 poeng

Se hele resultatlisten fra rennet her

Les flere saker fra 2012: