RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Jacobsens sjakktrekk

Sist oppdatert:
Liberec (ANB): Anders Jacobsen blåste i den vindutsatte VM-bakken og droppet prøveomgang og kvalifisering torsdag. Det er han glad for i ettertid.

For i stedet for å få en mulig negativ opplevelse i storbakken der det skal kjempes om VM-medaljer fredag, koblet han av og samlet overskudd dagen i forveien.

Det kan ha vært et sjakktrekk.

– Slik det utviklet seg, var han ekstra glad for at han holdt seg i deltakerlandsbyen. I motsetning til de andre fikk Anders maksimal uttelling på dagen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tatt av vinden
For torsdagens hopping ble nok en gang sterkt preget av den lumske vinden i VM-bakken – og til slutt tatt av den. Det blåste bare mer og mer utover ettermiddagen, slik at kvalifiseringen måtte avbrytes. I stedet skal den gå like i forkant av rennet fredag ettermiddag.

Jacobsen var altså ikke i bakken i det hele tatt.

– Det har vært planlagt hele veien at hopperne skal få ta pauser etter behov når konkurransene nærmer seg. For Anders’ vedkommende hadde han fått testet bakken. Og siden værmeldingen var rufsete og han dessuten er forhåndskvalifisert for rennet, prioriterte han andre ting denne dagen, forklarer sjefen.

Roet seg med Roar
– Hva da?

– Han slappet av, shoppet litt, trente lett og tilbrakte det meste av dagen sammen med Roar Ljøkelsøy. Han er en dreven kar, som Anders også har hatt god nytte av tidligere. Bedre rådgiver og samtalepartner kunne han ikke fått, så dette kan fort ha bidratt til at Anders kommer seg skikkelig ovenpå igjen, sier hoppsjefen.

REVANSJESUGEN: Anders Jacobsen kom på en skuffende 17. plass etter å ha ligget på 3. plass etter første omgang under VM-konkurransen i normalbakken.
REVANSJESUGEN: Anders Jacobsen kom på en skuffende 17. plass etter å ha ligget på 3. plass etter første omgang under VM-konkurransen i normalbakken.

I sin gjennombruddssesong for to år siden skamroste Jacobsen nettopp Roar Ljøkelsøy, veteran og naturlig kaptein på laget, for all hjelp og støtte han fikk av trønderen for å takle alle de nye og uvante situasjonene.

Praha-besøk
Men dette er ikke det eneste tiltaket hoppledelsen har satt i verk for å få Hønefoss-gutten og de andre i VM-troppen til å senke skuldrene og legge skuffelsen fra normalbakken bak seg.

Etter lørdagens renn dro hele gjengen til Praha fra søndag til mandag.

– Det var deilig å koble av med boblebad og rusleturer i den vakre gamlebyen i hovedstaden, sa Jacobsen til ANB onsdag.

– Anders har jobbet seg bra gjennom de tunge stundene etter tilbakeslaget i normalbakken, sier Bråthen.

Lovende av Bardal
I storbakken har ringerikingen på ny levert gode enkelthopp, men stabiliteten har fortsatt manglet. Hoppsjefen er best fornøyd med Anders Bardal, som leverte tre gode treningshopp onsdag og i tillegg et bra svev i torsdagens prøveomgang.

– Bardal ser ut til å ha funnet seg bra til rette, og blir et sterkt norsk kort i de to rennene i storbakken fredag og lørdag. Johan Remen Evensen hopper også relativt bra, og Tom Hilde later til å være inne i en positiv utvikling, oppsummerer Clas Brede Bråthen. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere