RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jacques Santini overtar Spurs

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Frankrikes landslagssjef Jacues Santini overtar som manager i Tottenham så snart fotball-EM i Portugal er ferdig.

Dermed er den langvarige jakten på ny sjef på White Hart Lane endelig over. Klubben har vært uten permanent manager siden Glenn Hoddle fikk sparken i september i fjor.

Santinis fremtid som fransk landslagssjef har vært usikker lenge, ettersom kontrakten hans med de regjerende europamestrene går ut etter EM uten at en ny avtale har vært på plass.

Merittert
Santini vant den franske serien med Lyon i 2001, og har gjort det meget bra som sjef for det franske landslaget etter at han overtok sommeren 2002. Thierry Henry og lagkameratene har bare tapt én av 23 kamper siden den forsmedelige exiten fra VM i Sør-Korea og Japan.

Med seg på Tottenham-benken får han dansken Frank Arnesen, som overtok etter vikarierende manager David Pleat i mai.

Strålende fornøyd
Franskmannen er strålende fornøyd med at avtalen fredag gikk i boks.

- Jeg er henrykt over å få sjansen i Tottengam Hotspur. Jeg er en ambisiøs mann, og det har alltid vært en drøm å ble manager i en storklubb i verdens mest spennende liga, sier Santini til Sky Sports.

- Tottenham er en svært stor klubb, med en fantastisk historie og fine tradisjoner. Daniel Levy (styreformann) og Frank har skissert sine visjoner for klubben, og jeg deler deres ambisjoner.

- Jeg er fast bestemt på å hjelpe klubben tilbake blant eliten i Premier League, og ser frem til å overta etter EM, sier franskmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere