Gå til sidens hovedinnhold

Jadon Sancho bekreftet klar for Manchester United: - En drøm som går i oppfyllelse

21 år gamle Jadon Sancho er Manchester United nyeste signering. Det bekrefter klubben selv, fredag ettermiddag.

Den driblesterke kantspilleren kommer fra spill i Borussia Dortmund, og har vært sommerens store snakkis.

Ryktene omkring spilleren begynte allerede forrige sommer, men nå har endelig partene kommet til enighet og Manchester United-fansen kan puste lettet ut.

Overgangssummen skal ligge på omkring 800 millioner kroner, og de personlige betingelsene i kontrakten skal ha vært klar i lang tid allerede.

- En drøm som går i oppfyllelse

- Jeg vil alltid være takknemlig overfor Dortmund som har gitt meg muligheten til å spille førstelagsfotball, selv om jeg alltid visste at jeg ville returnere til England en dag. Denne muligheten til å dra til Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å spille i Premier League. Dette er en ung og lovende stall og jeg veit at vi sammen kan utvikle oss til noe spesielt, som kan bidra til gi fansen den suksessen de fortjener. Jeg ser frem til å jobbe med manageren og trenerstaben for å utvikle meg videre, sier Sancho.

United-sjef Ole Gunnar Solskjær er også naturligvis fornøyd med at overgangen nå er i boks.

- Jadon Sancho er den type spiller jeg vil hente til klubben. Han er en angrepsspiller som passer rett inn i Manchester Uniteds tradisjoner. Han vil bli en avgjørende part av laget mitt i mange år fremover, og vi ser frem til å se ham blomstre. Målene og de målgivende pasningene snakker for seg selv, og han kommer også med enorm fart og kreativitet, sier han.

– Old Trafford gir ham den plattformen han trenger for å vise frem alt av talentet sitt. For en spiller av hans alder har han allerede oppnådd mye, samtidig som han viste mot til tidlig å dra ut. Jeg ser frem til å ønske ham velkommen i laget når vi forbereder oss til en ny sesong, fortsetter Solskjær.

Les også: Ajer klar for Premier League - har signert for Brentford

- Helt perfekt

Da Nettavisen snakket med TV 2-kommentator Kasper Wikestad om overgangen tidligere denne måneden, var han sikker på at United har en klar plan for Sancho

- Det er ikke noe å lure på engang, dette er en spiller de har ønsket seg lenge. De har jobbet hardt for denne overgangen og endelig ser den ut til å gå i orden. Det er helt perfekt. Nå får de ham på plass før sesongoppkjøringen, sa han den gangen.

Wikestad fikk også støtte fra sin kollega i TV 2, Øyvind Alsaker.

- Han har en kolossal offensiv dimensjon, selvfølgelig og er en ny trussel på topp der. Han er en spiller som kan bekle alle de offensive plassene, men er nok hovedsakelig tiltenkt en rolle på sidene. Jeg ser for meg Sancho, Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Edinson Cavani og Anthony Martial i angrepsrekka der, fortalte han.

Les også: Nettavisen erfarer: Vålerenga har akseptert Leeds-bud på Klaesson

- Og kanskje en ny spiller helt der fremme, hvis det trengs. Det er spennende. Det er ungt og det gir signaler om at Solskjær har en standing, han får de spillerne han ønsker seg.

Enorm i Tyskland

Sancho har vært en attraksjon etter at han ankom tysk Bundesliga fra Manchester City, og har levert den ene imponerende sesongen etter den andre.

Han endte til slutt på 104 kamper i Bundesliga, og stoppet på vanvittige 89 målpoeng i en alder av 21.

I sommerens EM-sluttspill har det derimot vært tyngre for Manchester United-spilleren, som fikk lite spilletid i Gareth Soutgates lag.

Han ble derimot byttet inn i ekstraomgangene i finalen mot Italia, men endte opp med å bomme på sitt straffespark som endte opp med at italienerne stakk av med tittelen.

I etterkant har Sancho, Bukayo Saka og Marcus Rashford blitt utsatt for grov rasisme, som har fått stor oppmerksomhet verden over.

Les også: Hevder Sancho var lei av å vente på Manchester United-overgangen. Skal ha sendt SMS til stjernekompisen