*Nettavisen* Sport.

Jager spillere og publikum

ALHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): Tromsø IL jakter både på nye spillere og flere tilskuere frem mot sommerferien.

20.06.05 11:58

Publikumstallene på Alfheim er i fritt fall. 3.591 tilskuere løste billett for å se oppgjøret mot Lyn. Bare bunnoppgjøret Odd Grenland-Molde (3.051 tilskuere) fra forrige serierunde har samlet færre mennesker på tribunene hittil i sesongen.

Setter iverk tiltak
- Dette tar vi selvsagt alvorlig, og vi vil jobbe med tiltak som skal trekke flere tilskuere til arenaen, lover daglig leder Bjørn Tore Markussen i Tromsø IL.

Selv om han understreker at publikumsoppmøtet så langt er innenfor klubbens budsjetter, lar han det likevel skinne igjennom at han hadde håpet på et bedre oppmøte etter å ha investert millioner på ny tribune og bedre fasiliteter.

- Vi er ikke fremmede for å sette i verk tiltak - både i forhold til markedsføring og gjennomføringen av arrangementene. Dette jobber vi jo med allerede, men jeg ser at det er rom for bedringer. Vi kan bli bedre, men jeg føler ikke at vi jobber under stort press, sier han.

Penger på vei
Samtidig deltar klubben i jakten på nye spillere, som skal styrke eliteseriens minste spillerstall. Trener Otto Ulseth har ønsket seg minst to nye spillere. Det ønsket vil bli oppfylt.

- Vi jobber med flere prospekter, og Sigurd Rushfeldt (Austria Wien) og Øyvind Svenning (GIF Sundsvall) er jo allerede offentlig kjente. Hvilke andre navn vi jobber med, ønsker jeg ikke å si noe om, sier Markussen.

I løpet av mandag vil klubben gjøre en henvendelse til Austria Wien i et forsøk på å få svar på om det er rom for å forhandle om frikjøp av Rushfeldt, eller om saken må ”parkeres”.

- Er dere kommet langt i arbeidet med å skaffe finansiering til spillerkjøpene?

Penger på bordet
- Vi er i gang. Det ligger allerede ”penger på bordet”. Flere investorer har sagt ja, men vi er avhengig av at flere melder seg på.

- Er det snakk om få store eller mange små investorer?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Markussen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.