Gå til sidens hovedinnhold

Jager verdensmesteren

Junior Witter eliminerer konkurransen for å tvinge frem en VM-kamp mot Ricky Hatton.

Det spiller ingen rolle om Ricky Hatton vinner eller taper storkampen mot Floyd Mayweather Jr. i desember. Verdensmesteren i lett-weltervekt er uansett på kollisjonskurs med landsmannen Junior Witter.

Hullete teori
Resultatet som for alvor gjør Junior Witter til en naturlig og verdig utfordrer til Hattons lineære lett-weltervektsmesterskap fant sted i den engelske byen Doncaster fredag kveld. Det som skulle være et jevnt toppmøte mellom Hattons to sterkeste konkurrenter endte i et bokseteknisk mareritt for den New York baserte guyaneseren, Vivian Harris.

For selv om de to bokserne var jevnt matchet på papiret, så slo teorien sprekker allerede i annen runde da engelskmannen begynte å plukke fra hverandre sin motstanders angrep med uortodokse og sjeldne metoder.

Den 33 år gamle Witter er nemlig det som på fagspråket kalles for en "switch-hitter", hvilket betyr at han er i stand til å veksle mellom og mestre både vanlig og southpaw-boksestiler. For en motstander innbærer den egenskapen en stadig justering av taktikk, timing, fotarbeide og vinkel - og det ble tidlig klart at Harris hadde problemer med å holde følge med den engelske WBC-tittelholderen.

- Jeg er best
Fra tredje runde og utover kom guyaneserens suksess like mye ved tilfeldighet som ved taktikk, samtidig som det ble færre tilfeller av førstnevnte. Etter flere runder som mottaker av presise og harde slag var Harris så tappet for både krefter og kampvilje at selve tellingen nærmest ble en formalitet da Witter sendte ham i canvasen med en venstre hook-høyre kryss kombinasjon i syvende runde.

- For en bokser Harris er. Jeg traff ham med mange harde slag men han ga aldri opp. Nå har jeg møtt og slått alle de beste. Det er på tide at folk ser at jeg er den beste i klassen, uttalte Witter etter seieren.

Ring Magazine rangerte Witter og Harris henholdvis som nummer én og nummer to i lett-weltervektklassen før fredagens kamp.

Bitre rivaler
Ved å slå Harris ut av bildet har Witter levert en bunnsolid søknad om å møte vektklassens lineære verdensmester, Ricky Hatton. Witter, som har falt i skyggen for den populære Manchester-bokseren, har jevnlig kastet utfordringer mot verdensmesteren gjennom media, men svaret har alltid vært at Hatton har større kamper på horisonten. Men ved å gå den harde veien og eliminere alle sine konkurrenter har Witter nå selv plassert seg på Hattons horisont enten mesteren liker det eller ikke – og det gjelder uansett hvilken retning Hatton snur seg skal vi tro Witter selv:

- Hatton skal ikke slippe unna. Fortsetter han i lett-weltervekt så har han ikke noe annet val enn å møte meg. Blir han i weltervektklassen etter Mayweather kampen så går jeg dit. En kamp mellom oss vil være den største Stobritania på mange år, og han vil tjene mer penger på å møte meg enn noen andre. Den eneste grunnen han har for å ikke møte meg er frykt, hevder WBC-mesteren.

Et eventuelt møte mellom de to britene kan finne sted på vårparten i 2008.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar