*Nettavisen* Sport.

Jaget 18-åring fra treningsfeltet

Foto: Terje Pedersen (ANB)

Bodø/Glimt-trenerne innrømmer at de sliter med holdningene til de unge spillerne i klubben.

27.01.12 12:38

Bodø (ANB): - Vi har ganske enkle kjøreregler. Får man beskjed om noe, hører man etter. Vi har slitt litt med en del av de unge spillerne. De går stadig rundt og gnur på bagateller på trening. De blir aldri ferdig med småting. Dette hefter ved den jobben de faktisk skal gjøre når de er på trening, sier hovedtrener Cato Hansen til Avisa Nordland.

Bodø/Glimt får fram stadig nye talentfulle unggutter, men ikke alle har vært like flink til å konsentrere seg om å bli en bedre fotballspiller.

Vinn tre måneders gratis tilgang til TV 2 Sumo og dermed alle Premier League-kampene på web-tv: Delta i vår Facebook-konkurranse, der du skal sende inn ditt morsomste, fiktive Premier League-rykte. Delta her.

Kraftig munnhoggeri
På torsdagens trening eksploderte det mellom assistenttrener Tom Kåre Staurvik og 18-åringen Erlend Robertsen under en spillsekvens fire mot fire i Nordlandshallen.

Bakgrunnen for hendelsen var, som det ofte er på treningsfeltet i en fotballklubb, uenighet rundt et frispark. Robertsen var åpenbart misfornøyd med dømmingen til Staurvik, men fikk beskjed om å kutte ut sytingen. 18-åringen svarte med kraftig mynt tilbake, og skjelte ut treneren, melder Avisa Nordland.

Deretter ba Staurvik kantspilleren forlate treningsfeltet, noe Robertsen nektet å gjøre.

- Hvis ikke du forsvinner ut nå, så er dette din siste trening for denne klubben, tordnet Staurvik til slutt.

18-åringen forsto alvoret og tuslet etter hvert ut av Nordlandshallen med klar melding fra trenerne:

«Du møter på kontoret!»

Må bli bedre
Etter treningen ønsket ikke Staurvik å utdype hendelsen særlig overfor AN.

- På generelt grunnlag kan jeg si følgende: Vi vet hvordan vi vil ha det på trening. Sånn er det på alle andre arbeidsplasser også. Ut over det, ønsker jeg ikke å kommentere det som skjedde, sier Staurvik.

Kaptein og veteran Christian Berg oppsummerer episoden på treningen slik:

- Du har et hierarki i en fotballklubb. Der er treneren høyest rangert. Det må vi alle akseptere. Det er stor takhøyde i en klubb som Glimt. Det er helt greit at folk blir sendt hjem, mener Berg.

Erlend Robertsen ønsket ikke å snakke med pressen etter hendelsen.

18-åringen hadde en god debutsesong i 1. divisjon i fjor. 18-åringen spilte hele 27 av Glimts 30 seriekamper, og noterte seg for fem scoringer og fire målgivende pasninger.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.