EVERTON - ARSENAL 1-0:

Arsenal er blant lagene som kjemper om en topp fire-plassering bak de suverene tetlagene Manchester City og Liverpool. Søndag hadde londonlaget en god mulighet til å gå opp på tredjeplass i ligaen da de møtte Everton på bortebane.

Det er svært tett mellom Tottenham, Arsenal, Chelsea og Manchester United på tabellen, men med tre poeng ville Arsenal ha skaffet seg et lite pusterom.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. Phil Jagielka sendte et hardtkjempende Everton i føringen etter ti minutters spill og det ble til slutt kampens eneste mål.

- Lagånden og kvalitet ble avgjørende. Seieren var fortjent, men vi kunne vunnet klarere, sa Everton-manager Marco Silva til Sky Sports etter kampen.

Det betyr at Arsenal blir stående med 63 poeng etter 32 spilte kamper og er nummer fire på tabellen. Opp til Tottenham på tredjeplass er det ett poeng, mens både Chelsea og United jager bak med henholdsvis 63 og 61 poeng etter 32 kamper.

Arsenal-tapet er godt nytt for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Hans United tapte borte mot Wolves denne uken og mistet viktige poeng i kampen om en topp fire, og da er det en liten trøst at også en av rivalene nå har snublet.

Veteranen scoret

Everton tok ledelsen allerede etter ti minutters spill. Lucas Digne kastet langt og Phil Jagielka vant først en duell, før ballen havnet hos Dominic Calvert-Lewin. Han headet mot mål, men traff foten til Sead Kolasinac og dermed datt kula perfekt ned igjen til Jagielka. Veteranen fikk er enkel jobb med å dytte inn 1-0 ved første stolpe.

Dette var Jagielkas første mål i Premier League siden april 2017. 36-åringen skulle faktisk ikke starte søndagens kamp, men ble satt inn på laget rett før start.

1-0 var også resultatet til pause etter en intens omgang, der spesielt vertene løp mye, men det helt store sjansene uteble, sånn bortsett fra scoringen etter ti minutter.

Arsenal hadde imidlertid en brukbar sjanse innledningsvis da Alexander Lacazette stormet inn i feltet og fikk slått på tvers, men ingen kom på ballen i andre enden. TV-bildene viste at franskmannen ble lagt ganske hardt i bakken rett etter at han hadde spilt ballen og slik sett ble muligens Arsenal snytt for et tidlig straffespark.

Emery tok grep

Arsenal-manager Unai Emery var nok ikke helt fornøyd med det han fikk se før pause og kastet inn både Aaron Ramsey og Pierre-Emerick Aubameyang i andre omgang.

Det så ut til å gi ønsket effekt og få minutter etter hvilen fikk Ramsey en god mulighet etter en utboksing fra Jordan Pickford, men skuddet gikk litt utenfor.

I andre enden fikk Everton en langt større sjanse etter 59 minutter. Bernard kom plutselig helt alene med keeper Bernd Leno. Den tyske burvokteren kom imidlertid kjapt ut og fikk blokkert skuddet til brasilianeren som hadde litt spiss vinkel.

Begge lag fortsatte å skape gode sjanser. Først satte Henrikh Mkhitaryan ballen like til side for stolpen fra rundt 18 meters hold og like etter satte Richarlison fart og fant Gylfi Sigurdsson i god posisjon, men islendingen avsluttet rett på keeper.

Minutter senere var vertene nær på ny. Sigurdsson fyrte løs og skuddet ble blokkert. Ballen havnet hos Richarlison, men han satte ballen svakt utenfor fra kort hold.

De siste minuttene var Everton nærmere 2-0 enn det Arsenal var en utligning og slik sett var det ikke ufortjent at alle tre poengene ble igjen på Goodison Park.