Midt i en bekmørk Skeid-sesong er det ett navn som lyser opp stemninga på Nordre Åsen.

For lokale Jakob Napoleon Romsaas (18) er i ferd med å slå gjennom for alvor i OBOS-ligaen, og snart er han trolig klar for enda større oppgaver.

– Jakob er i veldig bra utvikling, og han er i veldig bra form for tiden. Det er veldig morsomt å se hvordan han blomstrer i laget vårt nå.

Ordene tilhører Skeid-trener Gard Holme, og han er ikke i tvil om at Skeid nå har med en diamant å gjør. Og da gjelder det å slipe riktig.

Les også: Norsk jentelag havnet midt i masseslagsmål: – Spillere lå strødd

Flere klubber interessert

For selv om Skeid har fattige seks poeng på sesongens 15 første OBOS-liga-kamper, har 18-åringen fra Oslo rukket å gjøre seg bemerket.

Angriperen har scoret seks mål og er lagets toppscorer. Slikt vekker oppmerksomhet fra enda større klubber. Nettavisen vet at flere klubber har fått øynene opp for 18-åringen, og det er trolig bare spørsmål om tid før han tar steget opp på et enda høyere nivå.

Selv tar Oslo-gutten det hele med knusende ro.

– Om jeg kan leve av å spille fotball, er det en liten drøm jeg har. Andre klubber og ligaer ønsker ønsker jeg ikke si så mye om nå, forteller han til Nettavisen.

Holme letter bare litt på sløret når Nettavisen spør om interessen rundt Romsaas.

– Det er hele tiden klubber som vil sjekke ut han. Så lenge han presterer på det nivået han gjør nå, så vil det helt sikkert til å komme flere også.

– Både norske og utenlandske klubber?

– Foreløpig, av det vi vet om, så er det stort sett norske klubber som har vært på han. Det har vel vært noe utenlandsk interesse tidligere, forteller treneren.

Spillerens agent, André Schei Lindbæk, vil heller ikke gå inn på hvilke klubber som har henvendt seg angående Romsaas, men han innrømmer at det er bra trøkk rundt angriperen.

– Interessen vokser for hver dag og han har fått det med seg, sier Lindbæk til Nettavisen.

Fikk landslagsdebut

Romsaas har allerede rukket å vise seg fram internasjonalt. I april 2021 var Romsaas på prøvespill i belgiske Club Brügge og i juni i år fikk han sin landslagsdebut for Norge, da han startet U18-kampen mot Portugal.

18-åringen forteller til Nettavisen at det var stor stas å spille med flagget på brystet og at det er noe han gjerne gjør igjen.

– Å representere Norge var stort, sier han.

– Barnslig lekenhet

Den teknisk begavede kantspilleren beskrives som en arbeidssom gutt som har egenskaper som er ettertraktet på toppnivå.

– Han har mulighet til å bli så god som han bare vil. Det er mye hardt arbeid som skal til for å komme seg til toppen, men han er absolutt en som har både det tekniske, overblikket og arbeidskapasiteten som skal til på et høyt nivå. Han kan nå veldig langt, mener Skeid-trener Holme, som også mener det er noe særegent ved Romsaas som gjør han ekstra ettertraktet:

– Han spiller fotball med en litt sånn barnslig lekenhet, som gjør at han klarer å utforske og finne kreativiteten.

Allerede søndag kan Romsaas nok en gang sette fyr på Nordre Åsen da Skeid tar imot Raufoss.

Og skulle han score der, skal du ikke se bort fra at enda flere klubber retter blikke mot den litt barnslige diamanten med draktnummer 22.