RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakob Ingebrigtsen (17) med ny personlig rekord under 1500-meteren på Bislett


STORTALENT: Jakob Ingebrigtsen.
STORTALENT: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det norske supertalentet imponerte foran et fullsatt Bislett stadion, men seieren glapp.

BISLETT / OSLO (Nettavisen): Jakob Ingebrigtsen løp inn til tiden 3.36.06 og knuste dermed sin gamle rekord på 1500-meter under Bislett Games torsdag.

Han ble sperret inne på oppløpet og endte til slutt på en tredjeplass, men tiden var enorm alderen tatt i betraktning.

Ingerigtsen satte så sent som i mai ny personlig rekord på 1500-meter med tiden 3.39.06, men den sto altså for fall torsdag.

- Han slutter ikke å imponere, var dommen fra NRKs Vebjørn Rodal etter målgang.

Rasende Gjert

Lillebror Ingebrigtsen fikk ikke et optimalt løpsopplegg og måtte lenge ligge foran i feltet og dra, men den personlige rekorden ble altså knust med tre sekunder.

Pappa Gjert Ingebrigtsen var rasende i pressesonen etter løpet. Han mener haren ikke gjorde jobben sin og at Jakob måtte løpe for mye alene.

- Jeg blir så forbannet. Det er Jakob som er hare. Det er ikke det han har betalt for, sier Ingebrigtsen

Han mener sønnen kunne løpt enda fortere med bedre hjelp fra haren, noe han ga klart uttrykk for foran et samlet pressekorps etter løpet.

SINT: Gjert Ingebrigtsen raste foran et samlet pressekorps etter 1500-meteren.

- De er usikre

Jakob Ingebrigtsen var også synlig irritert underveis i løpet, men var ikke like rasende som faren da han møtte pressen etter løpet.

- Haren gjør det de får beskjed om. Jeg hadde håpet at de andre gutta skulle legge seg bak haren. Ikke bare er de i stand til det, men de har også tider opp imot det haren skulle løpe på. Det var naturlig å tro at de skulle legge seg bak harene, men slik ble det ikke, sier unggutten.

- Det viser at de er veldig usikre på hva jeg er i stand til. De er ikke bedre enn det de gjør her i dag, selv om de har hare helt inn, sier han.

Selv om ikke alt gikk som planlagt, var han fornøyd med  løpet.

- Jeg føler jeg beviser at jeg er bedre enn de som slår meg her i dag. Jeg blir satt opp som en hare for å hjelpe de løperne som er langt bak. Samtidig løper jeg fort, og viser at jeg kan løpe jevnt med resten.

- Får ikke gjort noe

- Faren din var sint, er du også forbannet?

- Vi får ikke gjort noe med det. Ikke vits å gjøre noe oppstyr av det. Vi kommer hit for å løpe fort og regner med at alt rundt skal hjelpe oss til å prestere, men det blir ikke slik i dag, sier lillebror Ingebrigtsen.

- Jeg løper et sololøp og setter pers med tre sekunder, sier han.

17-åringen kunne egentlig løpt Bislett Games-signaturøvelsen én engelsk mil (1609 meter), men valgte i stedet å delta i den internasjonale 1500-meterkonkurransen der motstanden ikke er like sterk.

Seieren gikk til Chris O'Hare, mens Robby Andrews tok andreplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere