Jakob Ingebrigtsen (22) løp inn til en uhyre knepen seier, og sin andre europarekord på to dager, på 3000-meteren under Diamond League-stevnet i Eugene søndag kveld.

Sluttida 7.23,63 sikret det norske løperesset seieren, med ett hundredelssekund på Yomif Kejelcha (26) fra Etiopia. Innspurten ble meget tett der Kejelcha nærmet seg mer og mer, men det holdt likevel til en ny imponerende Ingebrigtsen-seier.

– For en vill sisterunde, bemerket kommentator Jann Post i NRKs sending.

– En enorm tid igjen. Det er altså bare Daniel Komen og Hicham El Guerrouj som har løpt fortere. Jeg tror at hvis 3000-meteren hadde gått lørdag, og han hadde hatt de beina han hadde da, hadde han satt verdensrekord, tilføyde Post.

Les også: Satte ny verdensrekord på 5000 meter

– Fan av å løpe fort

Selv mente Ingebrigtsen også at det gjerne kunne gått enda fortere i søndagens løp, og konfrontert med Posts verdensrekordpåstand, svarte han kort og greit at han var enig.

– Jeg er fan av på løpe fort og å gjøre mitt beste. Samtidig vil jeg kjempe for å vinne. Likevel er det alltid ting man kan gjøre bedre, kommenterte seiersmaskinen overfor statskanalen.

At han fikk kastet seg foran Kejelcha ved målstreken var også verdt en kommentar:

– Jeg har badet lite i det siste, så jeg har øvd på militærstup til sesongavslutningen. Øvelse gjør mester, sa 22-åringen smilende.

Les også: Hyllet Vålerenga-servitøren (18): – Glitrende

To europarekorder på to dager

Under den aller siste Diamond League-kvelden for sesongen stilte Sandnes-løperen på startstreken igjen. Det skjedde dagen etter han gjorde et glimrende forsøk på å sette verdensrekord på en engelsk mil og vant Diamond League-tittelen også i den øvelsen.

– Det spørs litt hva Jakob har å gi her i dag, men har går i alle fall på fra start, bemerket NRK-ekspert Vebjørn Rodal underveis på de første rundene.

Les også: Da det stormet som verst, visste Jakob Ingebrigtsen ingenting

Startfeltet bar preg av å ha flere løpere som kanskje er mer regnet som spesialister på 5000 meter enn den to kilometer kortere distansen. Det hindret ikke Ingebrigtsen i å ta en ledende rolle i feltet og ta kommandoen tidlig.

Så snart harene var ferdig med jobben sin, tittet ikke Ingebrigtsen seg tilbake før han fikk Kejelcha i hælene på oppløpssida.

– Dette er pers, europarekord, årsbeste i verden, stevnerekord og Diamond League-rekord. Det er hele smørbrødlista, konstaterte Post noen minutter etter Ingebrigtsens målpassering.

Tredje DL-tittel

Jakob Ingebrigtsen står nå med tre Diamond League-titler. I fjor vant han den store pokalen på 1500 meter, og denne sesongen har det altså blitt to.

Tidligere i måneden slo Ingebrigtsen verdensrekorden på 2000 meter. I tillegg har han denne sesongen smadret verdensbestenoteringen på to engelske mil.

Under VM i Budapest ble det gull på 5000 meter og sølv på 1500 meter.