RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakob Ingebrigtsen enkelt til finale i U20-VM, også Sondre Juven videre


Jakob Ingebrigtsen, her i aksjon på Bislett, er klar for VM-finale på 1500 meter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen, her i aksjon på Bislett, er klar for VM-finale på 1500 meter. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg videre til finalen på 1500 meter under U20-VM i friidrett. Også Sondre Juven er finaleklar.

Ingebrigtsen åpnet litt forsiktig da U20-VM i Tammerfors ble innledet tirsdag, men var raskest i siste halvdel av løpet og sikret seier i sitt heat. Han noterte tiden 3.51,34. Seks hundredeler skilte ned til toer George Manangoi fra Kenya.

– Det gikk helt etter planen. Jeg skulle ligge bak i 700-800 meter og så sette fart. Det kjentes veldig bra. Jeg fikk de svarene jeg ville og gleder meg til finalen, sa Ingebrigtsen til Norges Friidrettsforbunds Twitter-konto.

Sondre Juven ble nummer fem i 2. heat med tiden 3.45,64. De tre beste i hvert av de tre heatene gikk rett til finale, og Nesbyen-løperen måtte med spenning følge det siste heatet før han jublende kunne konstatere at han er finaleklar.

– Det gikk veldig bra det her. Jeg klarte målet, og det er en lettelse. Det er bare å dunke til i finalen, så får vi se hva som skjer, sa han i en videosnutt publisert av NFIF.

Sterke rivaler

Det var betydelig større fart i de to siste heatene enn i det første. 2. heat ble vunnet av kenyanske Justus Soget på 3.44,70, mens siste heat ble vunnet av etiopiske Samuel Tefera på 3.44,48.

Juven hadde nest beste tid av de tre som gikk videre på tid. Raskeste løper av dem som ble utslått hadde 3.46,66, så Juven gikk videre med en margin på et drøyt sekund.

Tefera regnes som favoritt i øvelsen. Han har 3.31,63 som personlig årsbeste og har 2.- og 3.-plass i Diamond League-stevner. Soget og Manangoi har også sterke tider i år. 17-årige Ingebrigtsen har altså knalltøff konkurranse i forsøket på å sikre Norges aller første U20-VM-medalje i en ren løpsøvelse.

Finalen går torsdag kveld.

Njaastad utslått

Sanne Njaastad ble utslått i kvalifiseringen på 800 meter kvinner. Hun løp inn til 5.-plass i sitt heat på 2.11,82. Hun var 21 hundredeler bak tyske Majtie Kolberg på 4.-plassen som ga automatisk avansement til semifinale, og tempoet i heatet var ikke godt nok til å plassere henne blant de fire som gikk videre på tid.

– Dette var litt surt. Det ble et lureløp, og jeg visste at jeg måtte være blant de fire beste for å gå videre. Jeg skulle ønske det hadde gått litt fortere, for jeg tjener på jevnt høy fart, sa Njaastad til NFIF.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere