Gå til sidens hovedinnhold

Jakob Ingebrigtsen løp inn til ny seier

NRKs kommentator var forundret over Jakob Ingebrigtsens valg, men så vartet 19-åringen opp med en modig manøver og sikret seieren.

Jakob Ingebrigtsen stilte til start på 1500 meter i stevnet Golden Spike i tsjekkiske Ostrava tirsdag kveld. Der møtte han blant andre Marcin Lewandowski fra Polen.

Se løpet til Ingebrigtsen i videovinduet øverst i artikkelen!

19-åringen løp inn til tiden 3.33,92 og vant løpet i Tsjekkia.

LES OGSÅ: Warholm jaktet verdensrekord - leverte sesongens svakeste løp

Modig manøver: - Skal ikke være mulig

Nordmannen så ut til å havne i trøbbel ved en fartsøkning underveis i løpet, men slo voldsomt tilbake og skaffet seg en ypperlig posisjon da han tok seg forbi en konkurrent på innsiden mot slutten og overtok ledelsen.

NRK-kommentator Jann Post var en smule overrasket da Ingebrigtsen ikke hang seg på ved den nevnte farsøkningen.

- Hvorfor gjør Jakob dette? Er det en fartsøkning han ikke vil ta på dette stadiet? Han liker å løpe jevnt, sa kommentatoren.

Ikke lenge etter var Ingebrigtsen imidlertid i teten etter den nevnte manøveren.

Den ledelsen holdt 19-åringen helt inn. Tiden var ikke av de beste denne gangen, men Ingebrigtsen viste igjen at han kan hamle opp med de fleste.

- Det var det han gikk for i dag, å vinne. Å vise at han også kan være rask på et oppløp. Den manøveren han gjør på innsiden der med en runde igjen, det skal egentlig ikke være mulig, sa Post.

Stewart McSweyn så ut til å gi Ingebrigtsen sterkest kamp om seieren, men australieren be passert av kenyanske Kumari Taki helt på tampen. Taki endte 0,23 sekund bak Ingebrigtsen, McSweyn ytterligere 0,11 sekund bak.

Ingebrigtsen vant nylig 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Brussel på tiden 3.30,70. I august satte han europarekord på distansen med 3.28,68.

LES OGSÅ: Haalands draktbytte med Leeds-stjernen vekker oppsikt

Det var så sent som mandag kveld det ble klart at yngstebror Ingebrigtsen skulle delta i stevnet, et stevne der også Karsten Warholm konkurrerte på 400 meter hekk.

Warholm vant som han ville

Warholm vant sitt løp suverent, men nordmannen virket likevel misfornøyd etter løpet. Tiden 47,63 var nemlig 24-åringens svakeste tid denne sesongen.

Tiden betydde at han heller ikke denne gangen klarte å hamle opp med verdensrekorden til Kevin Young fra 1992, som lyder på 46,68.

Kommentarer til denne saken