Gå til sidens hovedinnhold

Jakob Ingebrigtsen med ny 2. plass i Diamond League

Timothy Cheriuyot ble igjen litt for sterk for Jakob Ingebrigtsen på 1500 meter, men nå advarer han konkurrenten sin.

19-åringen løp inn på tiden 3.30,74 i Stockholm og ble nummer to bak Timothy Cheriuyot.

- Det kjentes dårlig. Jeg hadde tunge bein i dag. Det henger nok litt igjen etter Monaco og så er det litt tungt etter høyden. Men alt tatt i betraktning så er jeg godt fornøyd, sier Jakob etter løpet.

Timothy Cheriuyot ble nok en gang litt for sterk for unggutten fra Sandnes, men Jakob mener han er nærmere kenyaneren enn noen gang.

- Jeg er nærme Cheruiyot nok en gang og det er bare et tidsspørsmål før jeg slår ham, forteller Jakob.

Det norske supertalentet gleder seg over å levere stabilt bra på 1500 meter.

- Det betyr mye, sier han.

Sulten på mer suksess

Men han er sulten på mer.

- Den største motivasjonen er å slå Cheruiyot. Sånn sett er det ikke vanskelig å motivere seg, forklarer nordmannen.

Likevel har Ingebrigtsen oppnådd det store målet for sesongen. Det gjorde han allerede da han løp under 3.30 i Monaco tidligere denne måneden.

- Målet for sesongen var å løpe raskt på 1500 meter. Det har jeg gjort. Nå er det bare å kose seg og løpe noen ekstra løp, forteller Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen la seg tidlig i ryggen på Cheriuyot i søndagens løp i Stockholm, men slapp noen meter etter hvert. Ut på andre runden var Jakob oppe i ryggen på Cheriuyot igjen.

Haren på søndagens 1500 meter skulle etter planen løpe ned mot ny en supertid som i Monaco, men da haren ga seg en runde før mål sakket farten noe.

På slutten ble det en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Cheriuyot, men kenyaneren ble for sterk på oppløpet.

Cheriuyot løp inn til seier på tiden 3.30,25.

Filip Ingebrigtsen brøt løpet underveis.

– Det var veldig surt. Det var veldig tungt tidlig. Så får jeg hammeren med 600 meter igjen. Kroppen funker ikke, og da er det dumt å gå helt i kjelleren, sier Filip etter løpet.

Europeisk rekord i Monaco

For litt over en uke siden satte Jakob Ingebrigtsen ny europeisk rekord da han løp inn til tiden 3.28,68 i Monaco. Den tidligere rekorden tilhørte Mo Farah, som løp inn til 3.28,81 i 2013.

Stevnet i Stockholm var bare sesongens andre Diamond League-stevne. Friidrettsstjernene måtte i år vente helt til august før årets første Diamond League-stevne ble arrangert.

Grunnen til det er korona-situasjonen, som har ført til at en rekke idrettsarrangementer verden over har blitt utsatt eller avlyst.

Kommentarer til denne saken