Gå til sidens hovedinnhold

Jakob Ingebrigtsen slått av erkerivalen

Jakob Ingebrigtsen ble slått av erkerivalen, men leverte likevel et svært sterkt løp i Monaco.

20-åringen løp inn til tredjeplass på 1500 meter i Diamond League-stevnet i Monaco på den sterke tiden 3:29,25. Det er hans nest raskeste tid på 1500 meter gjennom tidene.

- Det er helt drøyt å løpe så fort når jeg er så usikker på hvordan formen er. Det lover bare godt, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Rivalen med kanontid

Ingebrigtsens erkerival Timothy Cheruiyot vant løpet og satte ny personlig rekord på tiden 3:28,28. Spanjolen Mohammed Katir kom på andreplass med tiden 3:28,76.

Les også: Absurd drama på 3000 meter i Monaco: - En av de merkeligste avslutningene vi noen gang har sett

Kenyaneren har nå slått Ingebrigtsen tolv av tolv ganger de har møttes.

Cheruiyot er likevel ikke tatt ut til OL, ettersom han mislyktes i det kenyanske mesterskapet.

Det gikk svært fort fra start under 1500-meteren i Monaco, og rundetidene lå lenge ned mot verdensrekordfart. Jakob startet med å legge seg bak i feltet, men løp seg oppover etter hvert.

Ved en runde igjen lå han som nummer tre i feltet, samme plassering som han til slutt endte på. 20-åringen liker at det er høyt nivå.

- Det er kult å være en liten gjeng utøvere som gang på gang er på det høyeste nivået, og kan presse hverandre. Og det ser vi i dag når vi er flere som løper under det som tidligere var en magisk grense, sa han til NRK.

Les også: Warholm med ny fantomtid

Sykdomsplaget

Ingebrigtsen har den siste tiden vært ute med sykdom, og måtte stå over Bislett Games forrige uke. Da var han sengeliggende med halsbetennelse.

– Jeg har ikke nødvendigvis fått gjort det jeg skal de siste to ukene, så det var litt sånn å jobbe seg inn i løpet og være litt mer konservativ enn jeg kanskje ellers ville vært, sa Ingebrigtsen.

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen innrømmet før start at Jakob fortsatt ikke er hundre prosent, men han valgte likevel å stille til start.

Les også: King klar for Premier League-klubb

- Vi velger å stille, det er ikke ren bingo, men Jakob har ingen anelse hvordan systemet er, hvordan kroppen vil reagere, sa han før løpet.

Før Jakobs sykdomsperiode var han i strålende form. I starten av juni satte han ny europeisk rekord på 5000 meter under Diamond League-stevne i Firenze på tiden 12:48,45. I slutten av mai tok han seieren på 1500 meter på Diamond League-stevnet i Gateshead.