Gå til sidens hovedinnhold

Jakob Ingebrigtsen til semifinale på 1500 meter - storebror Filip slått ut

Kun én av de to Ingebrigtsen-brødrene er med videre i OL.

TOKYO (Nettavisen): Jakob Ingebrigtsen er klar for semifinale på 1500 meter i Tokyo-OL etter at han kom seg greit gjennom forsøket tirsdag morgen lokal tid.

Han hadde full kontroll og ble nummer fire i heatet. Han fikk tiden 3.36,49.

- Ja, må si at jeg er litt heldig i måten et blir lagt opp på, at det er så store avstander. Da får man litt mer rom å spille på. Jeg må si meg fornøyd med det og heldig med løpsopplegget. Samtidig er det opp til meg å være litt sleip og bruke så lite krefter som mulig og det føler jeg at jeg får til i dette løpet, sier han til pressen.

Nordmannen startet rolig og la seg bakerst i feltet, men avanserte mot slutten og løp seg direkte videre til semifinalen. Jake Heyward fra Storbritannia vant heatet med tiden 3.36,14 minutter.

- Uff, jeg blir så nervøs, vi har sett at det kan skje så mye rart i forsøksheat før, sa NRK-kommentator Jann Post da Jakob slapp seg helt ned bakerst i feltet.

Gjert ble oppgitt

Etter løpet tok Jakob seg god tid med pressen og stoppet hos flere, i motsetning til Karsten Warholm som tidligere i OL har hastet gjennom pressesonen for å komme så fort som mulig i gang med restitusjonen.

Det at sønnen brukte lang tid, gjorde pappa Gjert Ingebrigtsen oppgitt.

- Jeg har ikke fått snakket med ham. Han brukte fryktelig lang tid på intervjuer. Alle andre som løp var vel på bussen hjem før han kom ut av pressesonen. Han er en pliktoppfyllende gutt, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Han antydet at sønnen brukte rundt 50 minutter, noe han mente var en halvtime for lenge.

- Han bruker altfor lang tid. Men konsekvensen av å bruke for lang tid går ikke utover meg, sier treneren videre til NRK.

Filip slått ut

Storebror Filip Ingebrigtsen klarte ikke å kvalifisere seg direkte til semifinalen.

- Jeg føler jeg bruker mye krefter underveis og det går ikke så lett som jeg håper. Jeg kjenner inn på siste runden at jeg ikke har noe å kjøre med. Jeg brukte for mye krefter underveis og det viste seg på slutten. Sånn er det jo, sier Filip til Nettavisen.

- Det er klart det er surt. Man prøver jo bare å løse det best mulig teknisk og komme seg fortest mulig til mål, men det er vanskelig når beina ikke vil og du er stiv, sier 28-åringen.

Tiden til storebror Ingebrigtsen var heller ikke god nok og dermed er han ute.

- Han er en skygge av det han er på sitt beste, sa NRK-kommentator Jann Post.

- Cheruiyot så pigg ut

Filip la seg midt i feltet. Det var trangt og nordmannen fikk en liten dytt i ryggen underveis, men manøvrerte seg greit gjennom løpet, men klarte ikke å holde følge mot slutten av løpet og endte til slutt på en tiendeplass i forsøket

Filip Ingebrigtsen fikk tiden 3.38,02 minutter.

Jakob Ingebrigtsen er regnet som en av de store favorittene på distansen, men det er forventet at Timothy Cheruiyot fra Kenya blir en hard nøtt å bryne seg på.

Cheruiyot løp i samme forsøksheat som Filip Ingebrigtsen og ble nummer to i heatet. Det første forsøksheatet ble vunnet av Ismael Bel Djemali fra Belgia.

- Cheruiyot virket avslappet og pigg, sier Filip Ingebrigtsen etter løpet.

Kenyaneren sier til Nettavisen etter løpet at han føler seg bra før semifinalen, og alt tyder på at gullkampen vil stå mellom ham og Jakob Ingebrigtsen.