Gå til sidens hovedinnhold

Jakob jublet for gull: Da kom konkurrenten bort som førstemann med en beskjed

Den britiske bronsevinneren tok nok mange på senga, men innrømmer at det var lite han kunne gjøre med Jakob Ingebrigtsen på 1500-meterfinalen.

TOKYO (Nettavisen): Josh Kerr løp inn til bronse på 1500 meter på tiden 3.29,05, men måtte se seg slått med over halvsekundet av Ingebrigtsen, som satte ny olympisk rekord lørdag kveld lokal tid.

Kerr var ikke blant de største favorittene på forhånd og slet faktisk med å ta seg videre fra forsøksheatet, men løp sitt livs løp i finalen på Olympic Stadium.

Les også: Cheruiyot kom med påstand om Gjert. Den blir blankt avfeid

Beskjeden til Jakob

Skotten var den første til å løpe bort til Jakob Ingebrigtsen etter at de kom i mål. Han ga nordmannen en klem og de utvekslet noen få ord.

Til Nettavisen forklarer bronsevinneren hva han sa til den ferske gullvinneren.

- «Bloody hell», kompis, det var raskt, sier Kerr.

«Bloody hell» kan oversettes til norsk med «fytti helvete».

På spørsmål om sin egen litt overraskende prestasjon, sier 23-åringen fra Edinburgh følgende:

- De var et veldig raskt løp og jeg ønsket å vinne. Jeg sa det og alle lo egentlig litt av meg, men jeg er her for å vinne disse løpene og vinne medaljer. Jeg er på ingen måte fornøyd med bronse, men jeg er glad for at det kan være et steg på veien videre i karrieren min, sier han til Nettavisen.

- Møtte de to største

På den internasjonale pressekonferansen litt senere måtte han imidlertid medgi at han aldri så på det som reelt å ta gull eller sølv i lørdagens løp.

- Nei, jeg føler at jeg løp et perfekt løp for min egen del i dag. Jeg møtte to av de største gigantene på denne distansen. Jeg gikk videre på tid i forsøksheatet, så da måtte jeg dra hjem og tenke på taktikken og jeg føler at jeg løp så best jeg kunne i dag, forteller briten.

- Jeg er veldig stolt over det jeg oppnådde i dag, sier han videre.

Jakob: - Ville ha et raskt løp

Han måtte imidlertid se seg slått av Ingebrigtsen, som løp inn til vanvittige 3.28,32.

LES OGSÅ: Cheruiyot kom med påstand om Gjert. Den blir blankt avfeid

Etter løpet forteller den norske gullvinneren at løpsopplegget passet ham perfekt.

- Jeg ville gjerne ha et raskt løp. Jeg gikk ut ganske hardt, og tenkte at jo raskere det blir jo mer øker sjansene mine for å vinne, sier Jakob til Nettavisen.

- Jeg kjente meg bra, men samtidig var jeg såpass spent, og det er såpass viktig at man blir kanskje daff slik at det er vanskelig å kjenne på «feelingen». Men jeg kjente kjapt på sisterunden og jeg følte meg bedre og bedre, sier han videre.