RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakten på millionene

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
Med 17 millioner kroner til en eventuell alenevinner i Drammen på lørdag, og enorm V75-jackpotomgang i Kalmar søndag, er det store penger å spille om denne helgen.

En ny helg står foran oss og det er igjen store penger å spille om. Med V75 fra Drammen lørdag og en herlig V75-jackpotomgang fra Kalmar søndag, får vi også denne helgen spille V75 to ganger.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

V75-sirkuset forflytter seg til undertegnedes fødeby Drammen denne lørdagen, og det er celebert besøk som dukker opp i hhv Benn Orres Minneløp for våre beste 3-årige varmblodshopper med 75 000 kroner til vinneren samt i HKH Kronsprins Haakons Pokalløp for våre beste 4-årige varmblodshester med hele 200 000 kroner til vinneren.

Vi bankerspiller i nettopp de to oppgjørene, og på Eksperten har undertegnede og Sportspill lagt ut en rekke andelslag i prisklassene 100, 200, 300, 500 og 800 kroner andelen. I den høyeste prisklassen er det snakk om to systemer, og alle spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

I hovedløpet for dagen i V75-6 i HKH Kronsprins Haakons Pokalløp stiller 6 Thai Broadway til start, og vi tror det er så enkelt som at den flotte 4-åringen leder dette løpet rundt om. Ingen nekter ham føringen i løpet, og på en arena som dagens skal det godt gjøres å fange den flotte tenknikkeren til Trond Anderssen til slutt.

Han imponerte voldsomt ved triumfen på 17.4 full vei i Skien i påsken, og etter den starten fulgte han opp med en flott tredjeplass på 14.7 full vei i et relativt tøft løp i Sverige. Treningsrapportene forut for lørdagens dyst er lysende etter litt pause, og når de antatt tøffeste i mot står veldig kinkig til, tvilte vi aldri på dette bankerspillet.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en kremvinner i V75-1 på Drammen lørdag og tar sats mot lukene direkte

I motsetning til vår hovedbanker for dagen som trolig klipper svingene i Drammen har både 8 Red Adair Superb og 12 Aqua Challenger en aksjon som tillsier at de ikke har noen fordel av dagens arena (begge sitter litt under seg, og kommer best til sin rett på 1000 metersbaner), og da synes vi det er klar fordel favoritten. Det blir trolig en tung tur rundt for de to sistnevnte, og da tror vi i så fall at Thai Broadway stikker unna på lette bein til slutt. Det er dunkel form på fjorårets Kriterie-vinner 3 Amir B., og da får han stå på vent.

Vår rangering V75-6/DD-1: A: 6 B: 8-12-3 C: 11-4-9-1-5-2-10

Innleveringsfrister Drammen lørdag!
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Lysende sist, vinner igjen?
Et flott hoppeløp for våre best 3-årige varmblodshopper venter oss i Benn Orres Minneløp med 75 000 kroner til vinneren i V75-3, og etter at undertegnede varslet kraftig for 1 Glad Hall T. forut for den siste starten ved triumfen på solide 15.8 full vei, kan vi nesten ikke gå i mot den lovende 3-årshoppa på lørdag.

Det var veldig sterkt å ta ned årgangstoppen Caprino B.R. sist, og når Garberg-traveren kun møter sine medsøstre ved denne anledningen, skal vinnersjansene være solide på ny. Hun ble ikke fyrt av fra start sist (men åpnet likvel hyggelig), men her må nødvendigvis kusk Bjørn Garberg satse litt mer offensivt.

Forsvarer han teten, tror vi løpet er kjørt, men blir han overflydd ned startsiden blir det selvsagt litt mer sjanseartet. Det blir dog som regel litt vann mellom båtene første 600 i denne typen løp (varierende startferdigheter på hestene, og noen slenger seg i galopp), og da tror vi uansett at det kan løse seg greit.

I følge Bo Westergaard er 2 Sweet Va Bene minst en klasse dårligere enn Caprino B.R. som favoritten slo sist, og etter at vi synes sistnevnte la veldig av siste 100 ved triumfen på 17.7 full vei i billig lag sist, tror vi ikke hun slår favoritten. Det går fine rapporter på 9 Thai Gucci, men vi tror hun blir et nummer for liten.

Vår rangering V75-3: A: 1 B: 2-9 C: 4-5-3-12-6-10-11-7-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V75-1, 1700 meter voltestart
Et sprintløp for kalblodshester med hester fordelt over tre distanser venter oss i innledningen på denne V75-rebusen, og her dukker en av dagens mest spennende hester opp. Da snakker vi om 6 Bleklijoker`n, og han er ikke rørt i totoen med sine 2.4 % Det må være feil, og vi setter varsellampene på for fullt!

Han så ut som en tønne med krutt i debuten for svært dyktige Knut Haakenstad, men han satt i det løpet bom fast til slutt som sjette på 26.5 over aktuell distanse. Han var der utstyrt med modified sulky for første gang, og hesten så lysende ut. Kvikk i vei med voltestart, og vi tror han kan speede ned samtlige til slutt.

Storfavoritt med sine 48 % blir 1 Spang Korbest, men vi er litt usikre på om han kan forsvare sitt innerspor. Gjør han ikke det kan det bli sjanseartet, og etter at han fikk skikkelig juling sist (fjerde på 29.8 over 2640 meter), fikk vi vel se at han ikke er uslåelig. Fra tet skal han selvsagt regnes, men vi er litt skeptiske.

I det samme løp som Spang Korbest vant på 27.6 over aktuell distanse i den nest siste starten tapte 5 Aaby Knekten 40 meter på galopp ned startsiden, og sistnevnte var da kun 3-4 lengder bak ham i mål. Således jevngode, noe ikke kryssforskjellen på hhv 48 og 11 % kan tyde på (vi tror sistnvnte kan pile til tet).

Vår rangering V75-1: A: 6 B: 1-5 C: 13-2-15-11-9-3-8-7-4-10-12-14

V75-2, 2100 meter autostart, monte!
Et monteløp for varmblodshester i NM for travryttere har vi å forholde oss til i V75-2, og vi synes vinnerkandidatene er mange. Favoritt blir 7 Lumiere De Nuit med sine 53 %, men noen fordel av dagens arena har han ikke. Ingen kløpper fra start, og han har blitt disket i to monteløp i Skien og i Drammen før.

Gnistret heller ikke ved triumfen på 14.9 full vei sist (vi har sette ham langt spenstigere), og da synes vi det er snakk om en favoritt i fare. Vi garderer således bredt, og tidlig aktuell ved favorittfall skal 8 Pine News være. Han leverte en solid sist 700 til tredje på 15.2 i debuten under sal, og rytter Kristine Kvasnes er god.

Ikke helt som best var 6 Astral Projection sist (sølv uten å sprudle), men tilbake der han var ved triumfen på solide 14.5 full vei i den nest siste starten, er han seiersaktuell (rytter Siv E. Løvvold er ubeseiret på to forsøk med ham). Kun et monteløp har 3 Lobella B.B. gått i år, og da fikk hun sjette på 13.0 på en sprint.

Sistnevnte var dog en slager i monte i fjor (vant hele seks løp i denne grenen, og som best gikk hun 15.0 over aktuell distanse ved en av triumfene), og da synes vi 8-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig på lørdag. En solid innsats til sølv på 15.1 full vei leverte 10 Family Gun sist, og han er lite spilt med sine 3 %

Vår rangering V75-2: A: 7 B: 8-6-3-10 C: 2-1-4-5-9

Annonse: Øivind Grøstad synes hoppene er lunefulle og byr på en herlig oddsbombe i V75-4

V75-4, 2100 meter voltestart
Et litt åpent hoppeløp for 4-årige kaldblodshester med hester fordelt over tre distanser venter oss i V75-4, og vi krysser av for seks hester på vårt største spilleforslag. Det ble galopp form 8 Rappfaksa i den siste starten, men hun avsluttet godt til slutt uten å få premie på 27.0 over en sprint etter galoppen.

Således neppe noen fare med formen, og hun er seiersaktuell i en feilfri utgave. Strålende form er det på 10 Lido Ø.K. (gikk et solid løp til tredje på 28.2 over 2640 meter i den siste starten), og sist dagens kusk Tom E. Solberg kjørte 4-årshoppa ble det sølv på nettopp dagens arena, bak svært gode Myr Faksen.

Vi synes 9 Soløy Sandra var kraftig forbedret i ny regi ved triumfen på 30.1 over 2609 meter sist (fikk riktignok et fint løp, men det var fin stil på hoppa), og hun sitter i en fremskutt posisjon direkte i fra sitt springspor på 20 meter tillegg. Da tror vi i så fall på en topp vinnersjanse, og hun er alt for lite spilt med sine 3%!

Av de bedre skal også 11 Våler Oda være, og hun står hhv 40 og 20 meter bedre inne i løpet kontra sist hun møtte 5 Lome Oda og 10 Lido Ø.K. Da fikk hun sjette på 28.0 full vei, og hun kan vinne. Helt borte er heller ikke 4 Bjørnli Cille (positiv sist) og 5 Lome Oda (fin kapasitet), men da tror vi vinneren er nevnt.

Vår rangering V75-4: A: 8 B: 10-9-11-5-4 C: 6-2-7-1-3

Annonse: Øivind Grøstad lanserer helgens suverent beste spill i V75-4 i den voldsomme jackpotomgangen på Kalmar søndag

V75-5, 2100 meter autostart
Et litt åpent kaldblodsløp venter oss i V75-5, men vi heiser opp tre hester vi har klart mest tro på. En svett sisterunde etter tidlig galopp til tredje på 26.3 over en sprint gikk 5 Snonsøy Elda i den siste starten etter veldig lang pause, og da har trolig løp i kroppen gjort veldig godt på en storvokste Elding-datteren.

Hun vant hele seks av tolv starter i fjor, og vi bankerspiller på lillebongen. Hun er dog ingen kløpper i fra start (trolig blandt de siste ut av den første svingen), og da kan det fort bli en tung tur rundt. Dagens arena er da ingen fordel, og da garderer vi med duoen 1 Hæve Alma og 11 Anka på våre to største spilleforslag.

Førstnevnte var en seiersmaskin i Bergen tidligere (vant hele seks løp i 2011), og hun viste gnistrende form i monte ved triumfen på solide 27.3 full vei sist. Hun gikk også godt for dagens kusk Gunnar Austevoll til sølv på 28.4 full vei bak gode Jarli Odin i den femte siste starten, og 7-årshoppa kan lede rundt om.

I en alder av 8 år har 11 Anka gjort seg helt om, og triumfen på solide 26.3 via en 25-avsluting på løpet i fra "dødens" siste 600 i den siste starten var av den imponerende sorten. Hun går til mål så det suser om dagen, og med Vidar Hop i sulkyen, er Troll Kos-datteren alt for lite spilt med sine lusne 4 % på lørdag.

Vår rangering V75-5: A: 5 B: 1-11 C: 6-12-4-9-3-2-10-7-8

V75-7/DD-2, 2500 meter voltestart
Et mildt sagt vanskelig stayerløp for varmblodhester å vurdere støter vi på i V75-7, og veldig bred gardering er da å anbefale. Vi setter alt for lite spilte 12 Flibustier fremst med sine lusne 6 %, og den sterke Hamre-traveren som gikk relativt pigg i mål etter sen luke til tredje på 14.7 full vei sist, bør vurderes tidlig.

Han står perfekt til i sitt springspor på 20 meter tillegg med formkusk Vidar Hop i sulkyen, og vi tror på en topp vinnersjanse. Alt for lite spilt med sine lusne 2 % er også 10 One More Flight, og vi tror den alltid sterkt avsluttende 7-åringen blander seg inn i striden helt der fremme til slutt, med litt flyt på veien.

Han gikk et helt greit løp til sjette på 15.3 full vei på nettopp dagens arena sist (gode Gentle Tilly var en vinner der), og i sitt siste stayerløp avsluttet han gnistrende til sølv på 16.7 i Skien. En heroisk innsats stod 3 Prince Moonlight Fun for til sølv på 17.4 i et stayerløp sist, og også han er veldig lite spilt med sine 2 %

Uforandret fin form holder 7 Victor Palema, men han står litt sjanseartet til. Klar favoritt blir 9 Pebbe Simoni, men det er lenge siden han har gått et godt langløp (således overspilt med sine 42 %). God til sølv på 12.2 på en sprint var 14 Out Of Nowhere sist, og han kan fort tenne til litt ekstra i regi Tom E. Solberg.

Vår rangering V75-7: A: 12 B: 10-3-7-9-14 C: 13-11-8-1-4-5-6

Lykke til med alt spill!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere