Jakter historisk Vuelta-triumf

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

33.plass i San Sebastian skal ha vist at Mensjov er i rute foran årets tredje Grand Tour.

02.08.11 17:54

Denis Mensjov byttet lag fra Rabobank til Geox før årets sesong. Siden det har det vært få oppturer.

I giroen kjørte han inn til åttendeplass, men for en rytter av hans kaliber er det meget skuffende. Geox fikk heller ikke kjøre touren. Da kjørte Mensjov Østerrike rundt, hvor han ble nummer fem.

Senest kjørte den russiske bjørnen Classica San Sebastian. Der endte det med 33.plass, noe som tydeligvis skal vise god form.

Sulten
- Jeg har trent godt, og jeg tror at å kjøre Burgos rundt vil være viktig for å få meg i god form til vueltaen, sier Mensjov til lokalavisen El Diario de Navarra ifølge cyclingnews.

Mensjov vant Vuelta a España (Spania rundt) i 2005 og 2007, og nå er han klar for å gjøre det samme igjen.

- Jeg har fått en skikkelig sult for sykkelen, og har et skikkelig ønske om å vinne vueltaen. Ruten ser hard ut for meg. Veldig tøff hvis man tar at det er sent I sesongen. Men du må gå dit med den rette holdningen. Jeg kjenner fjellene og nøkkelpunktene, og jeg vet hvordan du skal sykle der.

Annerledes
Dersom Mensjov vinner Spanias største sykkelritt blir han historisk. Les hvorfor her!

Som sagt byttet Mensjov lag før sesongen, og har ikke levd opp til de enorme forventningene som ventet i Geox.

- Det har heller vært et annerledes år enn et vanskelig. Å bytte lag etter å ha tilbrakt så mye tid på samme sted er ikke lett. Du trenger tid til å venne deg til et nytt lag, og det er normalt at det tar tid å finnes seg til rette.

Sliter med å fullføre
Det forventes at Igor Anton vil bli en av hovedutfordrene til Mensjov i Spania, men baskeren har slitt med å fullføre en hel Grand Tour. Iført ledertrøyen måtte han gi seg fra fjorårets utgave av rittet.

- Igor har sykler bra, og det er ingen tvil om at han kommer til å være godt forberedt. Men for en eller annen grunn har han aldri klart å fullføre ting. Jeg tror det er tre eller fire ryttere som vil være med i kampen om seieren.

Mensjov forteller også at han har tenkt til å fullføre kontrakten med Geox, noe som vil si at han demper ryktene om at han er på vei til Katjusja.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.