RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter Korens erstatter

Sist oppdatert:
Lillestrøm har kanskje Norges beste midtbanespiller i Robert Koren. Nå er jakten på hans etterfølger trappet opp.

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): - Mitt hjerte og hjerne er i LSK, sier Robert Koren og smiler. Slovenerens kontrakt med Lillestrøm går først ut etter denne sesongen, og han har alle mulige intensjoner om å fullføre sine forpliktelser for romerikingene.

Men da er det også slutt.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg vil ut og spille på et høyere nivå, sier landslagsspilleren, som først og fremst ønsker seg til en av de store ligaene sør i Europa.

Før sommerferien satte 25-åringen seg ned med manager Jan Åge Fjørtoft for å diskutere slovenerens fremtid på Åråsen.

Den er nærmest ikke-eksisterende.

- Jeg har et meget godt forhold til Jan Åge, trives veldig i Lillestrøm, men det er ingen ting som har forandret seg. Jeg ønsker å spille på et høyere nivå, understreker midtbanespilleren med ti landskamper for Slovenia.

Slovenske erstattere?
Dermed er Lillestrøm meget hissige på å finne en fullgod erstatter for Koren, som var Lillestrøms beste i fjorårssesongen, og som står med fire mål på sine 11 kamper i år.

Nå leter Lillestrøm i Øst-Europa hvor prisen er lavere, samtidig som mange av spillerne er av høy klasse. Øverst på ønskelisten akkurat nå:

Marek Sapara (23) fra Ruzomberok.

Uwe Rösler har allerede vært og sett den slovakiske midtbanespilleren i aksjon, sammen med spissen Erik Jendrisek (20), noe også LSK-sjefen bekrefter.

- Ja, jeg var og så disse spillerne for noen uker siden, sier Rösler til Romerikes Blad, uten at han vil fortelle hvor nærme de to østeuropeerne er en kontrakt.

Mens Sapara er aktuell som erstatter for Koren, er Jendrisek kun 1,70 høy, men svært målfarlig med sine 21 mål på 34 kamper sist sesong. Spissen ses dermed på som en mulig erstatter for Michael Mifsud, som lenge har ønsket seg bort fra Åråsen.

CL-spionering
I månedsskiftet juli/august spiller Ruzomberok Champions League-kvalifisering mot svenske Djurgården.

- Der blir vi neppe den eneste klubben som følger de to, innrømmer Uwe Rösler.

PS! Både Slovenia (Koren) og Slovakia (Sapara og Jendrisek) er medlem av EU-slik at eventuelle overganger ikke vil påvirke LSKs utenlandskvote. For tiden har Lillestrøm tre spillere som går utenfor EU-kvoten - Kasey Wehrman (Australia), Olivier Occean (Canada) og Khaled Mouelhi (Tunisia). Australske Shane Stefanutto har italiensk pass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere