RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Jakter på 30-årig sleggerekord

Sist oppdatert:
Richard Olsens 30 år gamle norgesrekord i slegge står for fall.

BARCELONA (ANB): - Det er på høy tid at den blir slått, erklærer unggutten Eivind Henriksen offensivt overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Oslo-gutten fyller ikke 20 før i september, men har likevel klart å kvalifisere seg for den rekordstore norske EM-troppen. Han er dermed første norske sleggekaster i et internasjonalt seniormesterskap siden tidlig på 80-tallet. Og han er en av de første norske som skal i aksjon når årets EM i Barcelona innledes tirsdag formiddag.

Stort talent
Eivind Henriksen har lenge vist sitt store talent i sleggekast. Han har satt norske aldersrekorder både i 16-, 17- og 18-årsklassen. I fjor ble han fjerdemann i junior-EM og forbedret norgesrekorden for junior til 69,07. Med lett redskap (6 kg) kastet han hele 78,30!

I år har han ikke bare brutt 70-metersbarrieren, han har også så godt som nådd det som var årets delmål: 73 meter. 72,86 er EM-debutantens bestenotering – foreløpig.

- Det er ikke det maksimale av det jeg er god for. Jeg har ennå ikke hatt full klaff, så jeg har mer inne. Og jeg er vanligvis i best form på ettersommeren, sier Tjalve-kasteren.

Norsk rekord neste
Det betyr at neste delmål kan være realistisk allerede i år: Å pynte på Richard Olsens norske rekord på 74,46 fra 1980.

- Hvis han får være skadefri, er Eivind snart god for å ta rekorden. I hvert fall neste år, sier treneren Einar Brynemo.

Han er en ringrev på området sleggekast i Norge, og var i sin tid også trener for nettopp Richard Olsen. Den erfarne telemarkingen var forbundstrener første gang i 1971.

- Teknisk sett er Henriksen i verdenstoppen, beskriver treneren.

- Han har vært flink til å holde igjen på styrketreningen, legger Brynemo til.

80 meter er drømmemålet
Den talentfulle kasteren er nemlig langt fra så sterk som de fleste andre gode sleggekasterne på hans alder i verden. Hittil har han prioritert teknikk i treningen.

- Det er lettere å lære teknikk hvis du ikke er så sterk. Heretter vil det for hans del handle om å gradvis bygge styrke og samtidig vedlikeholde teknikken. Det er lettere enn å gå motsatt vei, forklarer Einar Brynemo.

Til tross for at han kom seint i gang med treningen på grunn av en kneskade i høst, er ikke Eivind Henriksen overrasket over sin store framgang i år. Den har brakt ham helt opp på 3. plass på den norske statistikken gjennom tidene.

Snart akter han å innta toppen av den lista. Som et delmål på veien mot selve drømmemålet: 80-meteren.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere