*Nettavisen* Sport.

Jakter på alpinsjef i utlandet

Foto: (SCANPIX)

Norges Skiforbund står igjen med tre norske kandidater til jobben som landslagssjef i alpint. Men forbundet jager også i utlandet.

11.01.06 14:02

Konstituert landslagssjef Jørund Li er én av de tre norske kandidatene, bekrefter leder i alpinkomiteen i Norges Skiforbund Einar Kilde overfor TV 2 Nettavisen.

Leter i utlandet
Stillingen, som er utlyst på skiforbundets egen hjemmeside, har en søknadsfrist som går ut 15. januar.

- Vi står igjen med tre kandidater fra Norge, samt at vi jobber med kandidater i utlandet. Jørund Li er én av dem vi står igjen med fra Norge. Han har kjørt ordentlige prosesser fra starten av og er en naturlig kandidat, forteller Kilde til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke nevne navnene på de to øvrige norske kandidatene. Landslagssjefen i alpint får det øverste ansvaret for den norske alpinsatsingen.

- Alpinssjef Per Lund blir nummer to i systemet. I den sammenheng vil landslagssjefen være ansvarlig for hele driften, som økonomidriften, rekruttering og lignende, opplyser Kilde.

Skal bli best i i verden
- Hvilke kandidater leter dere etter i utlandet?

- Det som er viktig for oss, er å bli best i verden. Derfor må vi finne den kandidaten som kan gjøre Norge til verdens beste. Vi trenger informasjon om hvordan de gjør det i andre land, og det er derfor vi vurderer å hente inn en person som har erfaring fra land som Østerrike og USA, svarer lederen av alpinkomiteén - vel vitende om at en utenlandsk sjef har hatt stor suksess for Norge tidligere. Dieter Bartsch gjorde det norske landslaget til verdens beste tidlig på 90-tallet

- Men det kan også være en person fra Norge som har erfaring fra tilsvarende jobb i utlandet, påpeker han.

Åpner for Furuseth og Stiansen
Einar Kilde utelukker ikke at tidligere norske toppalpinister er aktuelle for jobben.

- Det er klart vi jobber med personer som har stor kompentanse innenfor alpinsporten, sier han.

- Som Ole-Kristian Furuseth eller Tom Stiansen?

- De som går inn i denne stillingen går inn som leder. Men som sagt, vi har veldig stor respekt for personer som sitter med den kompensen disse to innehar, svarer Kilde - uten å være villig til å si noe om Furuseth eller Stiansen er en av de tre norske kandidatene.

Jørund Li er konstituert landslagssjef ut sesongen 2006, og bekrefter at han er lysten på å fortsette i jobben. Han overtok da Atle Skårdal ga seg etter Bormio-VM i Italia i fjor.

- Det jeg har hørt fra forbundet, er at prosessen er i gang, og at stillingen er utlyst. Da står alle fritt til å søke på den. Inkludert meg, og det har jeg gjort, sier Li til TV 2 Nettavisen.

Stortrives i jobben
Li legger ikke skjul på at han stortrives i jobben.

- Det har vært en stor utfordring for meg å være leder for hele alpinavdelingen. Det vil si alle landslagene og samtidig bredde og rekrutteringsavdelingen. Vi er også i ferd med et et langsiktig arbeid for å få jentene opp i verdenstoppen igjen, forteller han.

Han støtter lederen av alpinkomiteén i at en tidligere toppalpinist passer utmerket til stillingen.

- De gamle gutta vet hva som skal til. Det er sikkert bra for norsk alpinsport om en av disse kommer inn. Jeg vet det er konkurranse om stillingen, og at det finnes flere gode kandidater. Men akkurat nå er jeg veldig sånn kald på det. Jeg mener jeg er skikket til å gjøre denne jobben videre, forteller Li.

Lanserer Aamodt på sikt
Alpinlegenden Kjetil André Aamodt har tidligere hintet om at han kan tenke seg en jobb på ledersiden etter endt karriere. Li mener Aamodt passer utmerket i stillingen som landslagssjef.

- Aamodt kunne helt klart passet inn i stillingen. Han vet hva som skal til, og er opptatt av at idretten skal utvikle seg. Den manglende erfaringen han har på enkelte områder tar han igjen på sin formelle kompetanse innen alpinsporten, mener Lil

- Men foreløpig har jo ikke Aamodt gitt noen signaler på om han legger opp som aktiv, understreker han.

- For tidlig for Aamodt
Einar Kilde i alpinkomiteén er enig i at Aamodt kan bli en god landslagssjef - men avviser at alpinlegenden er en av de tre norske kandidatene forbundet sitter igjen med.

- Som nevnt ønsker jeg ikke å kommentere konkrete navn. Men Kjetil André Aamodt er i kjempeform i løypene for tiden, og det er jo usikkert når han gir seg. Du skjønner sikkert at Aamodt derfor ikke er en av de kandidatene vi vurderer nå, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.