Med sine ni Tour de France-titler på samvittigheten er Johan Bruyneel den mest meritterte sportsdirektøren i sykkelsirkuset.

Den belgiske sportsdirektøren har fått mye av æren for at Lance Armstrong i det hele tatt fikk troen på å vinne Tour de France. Historien kjenner alle, med Armstrongs legendarsike sju Tour de France-titler.

Da amerikaneren for første gang sa at nok fikk være nok, tilbake i 2005, var Bruyneel på ingen måte klar til å gi seg. Allerede året etter ledet han like godt Alberto Contador til spanjolens første tittel i det franske etapperittet.

Bedriften gjentok han i 2009, og det førte til at Bruyneel for niende gang kunne se sin kaptein stige opp på toppen av pallen på Champs Elysées.

Skal hjelpe Schleck til topps
I 2012 har han en gyllen anledning til å runde tosifret antall Tour de France-seirer, da han skal lede Andreas Klöden, Chris Horner, Fränk Schleck og Andy Schleck på RadioShack-Nissan-Trek.

På papiret det sterkeste laget, og med brødrene Schleck har belgieren også et par av de største favorittene til å stikke av med den gule trøyen.

- Tiden vil vise hvordan laget vil prestere, men etter å ha hatt det første møte med sportsdirektørene må jeg si at jeg har en veldig god følelse, skriver Bruyneel på sin egen blogg.

For rett etter Lombardiet rundt samlet den rutinerte lagsjefen de seks sportsdirektørene som sammen skal jobbe for å sikre laget suksess.

Det som taler mot Bruyneel og brødrene Schleck er antall tempokilometer i neste års Tour de France.

- Med nesten 100 kilometer tempo, ingen lagtempo og ikke mange store fjellavslutninger er det en veldig annerledes tour. Men vi er ikke motløse. Vi har et veldig sterkt lag og skal gjøre rittet tøft, slik at vi kommer inn til tempoetappene med et godt utgangspunkt.

- Når man vet hva som skjedde under den siste tempoen i forrige utgave av rittet, og hvor mange tempokilometer det er neste år tror jeg vi kommer til å se forbedringer hos Andy Schleck. Hans tempoferdigheter er et av våre store fokusområder.

Bygger lagfølelse
For på sin egen blogg legger ikke Bruyneel skjul på at målet for neste sesong er like klart som det er vanskelig; å ha gul trøye i Paris.

For at den drømmen skal bli en realitet er han nødt til å samkjøre laget. Derfor skal laget, som er en sammenslåing av Leopard-Trek og RadioShack, på tre samlinger før de tar fatt på neste sesong.

- Hele laget vil samles 25-27. oktober i Spa. Ingen ryttere skal ha med sykler til den samlingen, det blir bare aktiviteter for å bygge opp lagfølelsen. Vi vil også ha en treningsleir i Spania i desember og en på Mallorca i januar.

Johan Bruyneel har startet jakten på sin tiende Tour de France-tittel.