RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Luk Beines (AFP/Scanpix)

Jakter Thors regnbuetrøye

Sist oppdatert:
Filippo Pozzato vil gjøre opp for dårlig sesong med god VM-innsats i København.

Da Thor Hushovd dro regnbuetrøyen over hodet etter verdensmesterskapet i Geelong ble Filippo Pozzato beste italiener med sin fjerdeplass.

29-åringen har lenge vært en av de viktigste rytterne på det italienske landslaget, men foran årets verdensmesterskapet i København må Katjusja-rytteren virkelig kjempe for i det hele tatt å komme på laget.

Etter at det russiske Katjusja-laget vraket han til Vuelta a Espana har «Pippo» bare tolv konkurransedager på å vise at VM-formen er i anmarsj.

Landslagssjef Paolo Bettini, som ble verdensmester i 2006 og 2007, har i hele sin tid som sjef vært klar på at rytterne, uansett status og gode rykte, må bevise form for å få sin plass på landslaget.

- Jeg har alltid vært lojal mot det italienske laget og alltid gitt det jeg har i ritt og på trening for å fortjene plassen min. Men hvis jeg innser at jeg ikke er god nok, er jeg den første som sier det, uttaler Pozzato til Gazzetta dello Sport ifølge cyclingnews.com.

Pozzato har ikke kjørt ritt siden han brakk håndleddet og kragebeinet i mai. Polen Rundt blir hans første sjanse til å bevise at han fortjener en VM-plass. Deretter følger Trittico Lombarda, Hamburg Cyclassics og GP Ouest-France Plouay.

Italieneren ble nummer fem i årets Milano-San Remo, men gjorde seg ikke bemerket med andre resultater før han ble skadet. Derfor er VM svært viktig for Pozzato.

Det er usikkert om 29-åringen fra Sandrigo kjører for Katjusja i 2012. Han har tidligere uttalt at han har tilbud fra tre forskjellige lag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere