Alpe d’Huez kalles gjerne det nederlandske fjellet.

Åtte ganger har nasjonen, som er mer kjent for sine gode klassikerryttere enn sine sterke klatrere, vunnet etapper med målgang på det legendariske fjellet.

Nederlenderne vil garantert få stor støtte fra et entusiastisk og orasjekledd publikum.

Slitt med skader og sykdom
Det kan de trenge, for til nå har landets store stjerner slitt med uhell.

Robert Gesink skulle kjempe om sammenlagtseieren, men uhell den første uken satte en stopper for den planen.

Det var bare starten på en stor negativ dominoeffekt i Rabobank-laget. Først måtte Lars Boom kaste inn håndkleet, så begynte Bauke Mollema å slite med en lei forkjølelse.

Med tre av landets mest meriterte ryttere satt delvis ut av spill har det ikke vært mye å juble for i det stolte sykkellandet.

Siste reelle sjanse for en nederlandsk seier kommer på fredagens etappe. Robert Gesink har blitt bedre og bedre utover touren, men størst forhåpninger har nok Nederland til Bauke Mollema, som ble nummer to, bare slått av Edvald Boasson Hagen, på onsdagens etappe.

Den perfekte etappen å slå tilbake på
- Jeg synes dette er et veldig spesielt fjell. Vi har ønsket å vinne hver eneste dag, men dette er det beste stedet en nederlandsk rytter kan slå til, sier Mollema til ad.nl

- Det er mange kjente som står langs fjellsiden og skal heie meg frem. Både familien og kjæresten min kommer til å være der.

Av de ti nederlandske rytterne i touren er det bare tre av dem som har syklet det legendariske fjellet tidligere. Robert Gesink er ikke en av dem.

Unggutten har derimot vært tilskuer da rittet i 2006 hadde målgang på Alpe d’Huez. Han husker godt at han så sin lagkamerat Pieter Weening lide seg opp fjellsiden.

- Jeg husker godt at Weening så ut som potetmos opp den fjellsiden.

Akkurat som franskmennene (som riktignok har hatt en stor opptur med Voeckler i sammendraget) har nederlenderne en siste mulighet til å reise kjerringa på den korte etappen til Alpe d’Huez.

Forvent angrep fra Rabobank og et oransjefarget Alpe d’Huez.

PS: Vi følger selvsagt etappen LIVE fra 14.35.

Dagens spørsmål (22. juli) :

Alpe-d’Huez er en av Frankrikes mest kjente stigninger. men hvor mange hårnålssvinger må syklistene forsere før de når toppen?

1) 15

2) 19

3) 21

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkeltrøye inkl. ermer

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.