RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaktklar med TIL-vennene

Sist oppdatert:
1. august fikk Otto Ulseth sparken som trener i Tromsø. TV 2 Nettavisen gav ham muligheten til å snakke ut om perioden som har gått.

Tiden leger som kjent alle sår. Det virker som akkurat den tiden har gått kjapt for Otto Ulseth. Han er ikke bitter på verken spillere eller ledere i Tromsø Idrettslag etter at han måtte gå fra jobben som hovedtrener.

- Jeg er overhodet ikke uvenn med noen. Det gjelder både spillere og ledere, sier Otto Ulseth til TV 2 Nettavisen.

Så godt er forholdet mellom den avgåtte treneren og sin gamle klubb at det legges jaktforberedelser.

- Jeg skal på småviltjakt sammen med flere i ledelsen. Vet ikke om det blir med noen spillere, men det kan godt hende, sier Ulseth.

- Min dårligste arbeidsdag
Vi skrur tiden tilbake i tid - nærmere bestemt to uker til 1. august 2005. Ham-Kam slo Tromsø 3-2 på bortebane dagen før. Otto Ulseth ber ledelsen i Tromsø om et møte. Seinere på kvelden får han beskjed om at han har fått sparken som trener.

- Ganske mange i Tromsø mistet grepet den mandagen. Den mandagen var den dårligste dagen jeg hadde under mine år i Tromsø, sier en ærlig Ulseth og fortsetter:

- Jeg gjorde ikke mye rett den dagen, og jeg kan godt kritisere meg selv også. Jeg tok litt for lett på den situasjonen som var oppstått og det var absolutt ikke rett dag å ta opp tingene på et møte, sier UIseth.

Han mener Tromsø kom både styrket og svekket ut av prosessen.

- På noen punkt kom nok klubben litt svekket ut. På andre måter var det en styrke, sier Ulseth uten å spesifisere.

- Bare venner i Tromsø
- Flere spillerne ba deg om å ta jobben som hovedtrener høsten 2004. De samme spillerne gikk mot deg sommeren 2005. Føles det bittert?

- Nei, overhodet ikke. Jeg har et godt forhold til de fleste spillerne... Jo, jeg har et godt forhold til alle, sier Ulseth og fortsetter:

- Jeg har bare venner i Tromsø og unner klubben det aller beste. Tromsø er også en av de klubbene med størst forbedringspotensial. Jeg så en statistikk tidligere i sommer der Tromsø var det laget som skapte fjerde mest sjanser i Eliteserien, sier Ulseth.

Han mener det er en ekstremsituasjon å være trener i Eliteserien.

- For å være trener i Eliteserien må du enten ha nok tilstrekkelige psykopatiske trekk eller være naiv nok, sier Ulseth og fortsetter:

- Det å være leder for en eliteserieklubb er en ekstrem situasjon og en stor lederutfordring. Spillerne er ekstremt ærgjerrige. For dem er yrkeskarrieren så kort at det er en katastrofe om de havner på benken eller blir satt utenfor laget. I tillegg blir nesten alt du gjør fulgt i full offentlighet. Enten må du være ekstremt tøff eller så må du være usårbar, sier Ulseth.

I møte med Adresseavisen
Hverdagen hans er roligere nå. Mandag er flyttelasset på plass i Trondheim. Den kommende uka skal han snakke med Adresseavisens sjefredaktør Gunnar Flikke.

- Formelt sett skal jeg tilbake til min jobb som sportsredaktør, men det finnes helt sikkert andre muligheter også. Jeg har hele tida sagt at jeg skal tilbake til jobben den 1. januar 2006. Det kan bli på et tidligere tidspunkt, sier Ulseth.

I Adresseavisen kan han bli skribent om sin gode venn og nåværende RBK-trener Per-Mathias Høgmo.

- Det kan bli interessant om det blir hva jeg skal gjøre. Mitt forhold til Per-Mathias er veldig godt kjent og det tilfredsstiller jo hovedkravene til åpenhet, sier Ulseth.

Mye Høgmo-kontakt
Han har hatt mye kontakt med Per-Mathias Høgmo de siste ukene.

- Det har skjedd mange dramatiske ting for oss begge den siste tiden. Jeg kjenner også Per-Mathias veldig godt. Jeg har aldri jobbet så tett sammen med noen tidligere som jeg gjorde med ham. Nå kommer vi også fysisk nærmere hverandre i Trondheim, sier Ulseth.

Duoen er gode venner etter det tette samarbeidet de hadde i Tromsø i løpet av 2004.

- Jeg er kanskje den som kjenner Per-Mathias fotballmessig best, og nå kommer jeg også nærmere ham rent fysisk, sier Otto Ulseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere