Gå til sidens hovedinnhold

- Jaktstart er bare tull

Ivar Hoff mener det blir som å dele ut pokaler i pausen av en fotballkamp.

Mandag ettermiddag starter Ole Einar Bjørndalen jakten på sin andre gullmedalje under OL i Sotsji, mens de øvrige deltakerne starter jakten på Bjørndalen.

Det er duket for den klassiske jaktstarten.

Bjørndalen har allerede fått utdelt gull for sin seier på 10-kilometer, men får altså et forsprang lik den differansen han slo de øvrige deltakerne med på den 12,5 kilometer lange jaktstarten.

- Ingen vits i at Bø stiller
Enkelte hevder at den konkurranseformen er urettferdig. Én av dem er Ivar Hoff.

- Det er noe som har irritert meg lenge, og jeg har vært total motstander av jaktstart helt siden dagene Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard konkurrerte. Nå har de heldigvis slått sammen den konkurransen i langrenn, sier Hoff til Nettavisen.

Den frittalende TV 2-profilen mener det må være fryktelig umotiverende for de som ikke hadde dagen på 10-kilometeren lørdag.

- Det er jo egentlig bare tull å stille opp for Bø-brødrene. Johannes Thingnes Bø går ut som nummer 55, han går ut to minutter og 18 sekunder etter Bjørndalen. Er det vits i at han går, da? spør Hoff.

- Stoch får ikke forsprang
Den tidligere fotballtreneren sammenligner konkurranseformen med andre idretter og forstår ikke at den fortsatt benyttes.

- Det blir som at Kamil Stoch skulle hatt et forsprang på 13 poeng før hoppingen i stor bakke eller at pokalen skulle blitt delt ut ved pause i en cupfinale. Jeg mener man skal starte likt og at vinneren skal ha gull.

Hoff understreker at han ønsker Bjørndalen alt godt i mandagens konkurranse, men er klinkende klar på at jaktstart er noe som burde vært avskaffet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HTML EMBED

- Jeg synes det er hyggelig hvis Ole Einar Bjørndalen lykkes, men det er ikke riktig sett fra idrettens perspektiv. Det gullet er ikke like mye verdt i mine øyne dersom det er flere som har gått fortere enn ham i samme konkurranse. De burde ventet med å dele ut noen medalje til jaktstarten er over.

Jevnt
TV 2-eksperten har diskutert konkurranseformen med flere og lagt merke til at mange er enige. Han er imidlertid klar over at ikke alle er det.

- I Norge maler vi oss med flagg i ansiktet og roper heia Norge, så jeg skjønner at ikke alle vil være enig med meg, men jeg mener at dette er tull.

Så langt denne sesongen har det vært arrangert seks jaktstarter i verdenscupen for herrer. Ved fire av seks tilfeller har vinneren av første renn, holdt unna og vunnet jaktstarten.

10 av 18 som havnet på pallen før en jaktstart har klart å forsvare plassen blant de tre beste. Dermed er sjansene for en norsk medalje i aller høyeste grad til stede når Ole Einar Bjørndalen går ut som førstemann.

Det er imidlertid svært jevnt og bare 18 sekunder skiller de åtte første skiskytterne.

Startliste jaktstart:

1. Ole Einar Bjørndalen
2. Dominik Landertinger + 0,01
3. Jaroslav Soukup + 0,06
4. Anton Shipulin + 0,06
5. Jean-Philippe + 0,10
6. Martin Fourcade + 0,12
7. Simon Eder + 0,14
8. Ondrej Moravec + 0,15
9. Emil Hegle Svendsen + 0,29
10. Jakov Fak + 0,33
--------------------------------
39. Tarjei Bø + 1,37
55. Johannes Thingnes Bø + 2,18

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken