RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaktstartsuksess i Russland

Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsen sikret norsk seier på jaktstarten i Khanty-Mansiysk.

Etter en andreplass på sprinten gikk Svendsen helt til topps på jaktstarten. Med god skyting og høyt tempo i sporet var det ingen som kun hindre trønderen i å ta sin femte worldcup-seier.

På lørdagens 12,5 kilometer jaktstart i Khanty-Mansiysk startet trønderen ti sekunder bak Ole Einar Bjørndalen, men allerede etter første skyting tok Svendsen over ledelsen. En ledelse han ga fra seg en gang etter to bom på andre liggende.

Nedtur for Bjørndalen
Men med god form i sporet tok Svendsen seg godt tilbake og kom likt inn til siste skyting sammen med Andrei Makoveev og Ole Einar Bjørndalen. Der skjøt han fullt hus og stakk fra de to andre.

For Bjørndalen sin del ble jaktstarten en liten nedtur etter torsdagens seier på sprinten. Med fem strafferunder totalt ble det til slutt en syvende plass.

God rekrutt
For fremtiden sin del viste Ronny Hafsås at det god resultatet på sprinten ikke var et blaff. Han startet meget godt og lå an til en enda bedre plassering på jaktstarten. Dessverre gikk han på en sprekk på siste skyting og pådro seg fire bom. Dermed endte han på en 13. plass i mål.

Halvard Hanevold ble nummer 16, Hans Martin Gjedrem 23, Rune Brattsveen 30 og Alexander Os nummer 38.

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere