Gå til sidens hovedinnhold

Jalland solgt til Russland

Vålerengas Jørgen Jalland skrev torsdag under en lukrativ avtale med russiske Rubin Kazan. - Dette blir et godt betalt eventyr, sier midtbanespilleren.

Vålerenga får drøyt fire millioner kroner for midtbanespilleren, og er like fornøyd som spilleren som har skrevet under på en treårskontrakt.

Alle fornøyde
- Vi er happy, sier VIF-direktør Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

Vel vitende om at Vålerenga allerede har erstatteren på plass - Haugesunds Christian Grindheim.

- For meg blir dette et stort eventyr. Et godt betalt eventyr, sier Jalland til TV 2 Nettavisen.

Ikke til Russland nå
Men selv om Jalland torsdag skrev under for den russiske klubben, kommer han ikke til å sette sin fot på russisk jord før om to måneder. Den russiske klubben, med flere andre utlendinger på laget, er på treningsleir i Tyrkia og Spania helt frem til seriestart 12. mars.

Først da returnerer klubben til byen Kazan.

- Det virker som en veldig seriøs klubb, med et skikkelig opplegg. De har også spillere med forskjellige nasjonaliteter, og det er kanskje positivt for meg. Det kan gjøre det lettere å komme inn i spillergruppa, sier han videre.

Han er forespeilt samme rolle som i Vålerenga. Det betyr at russerne vil ha ham som én av to sentrale midtbanespillere, men at Nyrkirke-gutten blir den mest offensive av de to.

Gleder seg
- Du er ikke litt skeptisk til å flytte til Russland?

- Jeg tror situasjonen nå er en ganske annen enn den vi kjenner fra gamle Sovjetunionen. Det er også hva jeg er blitt fortalt. At det er en ny tid, sier han.

- Hva med språket?

- Det er et par bokstaver jeg ikke skjønner, sier Jalland humrende.

- Neida, jeg kan ikke språket, men satser på å lære meg det. Ellers har vi en tolk som fotfølger alle oss utlendingene her nede, og som oversetter alt treneren sier. Treneren kan imidlertid prate litt engelsk selv, og forstår alt. Han er også opptatt av at spillerne skal trives, sier han fornøyd videre.

Jalland har tidligere spilt for Ørn Horten og Sandefjord. Nå reiser han hjem til Norge i et par dager, før han vender tilbake til Tyrkia og slutter seg til klubbens treningsleir.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken