WALES - SVEITS 1-1:

Sveits og Wales måtte nøye seg med ett poeng hver da lagene spilte 1-1 i Gruppe A i Baku lørdag ettermiddag.

Den tidligere Viking-spissen Kieffer Moore utlignet for Wales, etter at kampens store spiller Breel Embolo hadde sendt Sveits i føringen i andre omgang.

James svært misfornøyd med bytte

Kort tid etter 1-1-målet valgte Wales' vikarierende trener Rob Page å ta Daniel James av banen. Det likte Manchester United-spilleren dårlig.

23-åringe så undrende bort på benken, ristet på hodet, pekte på seg selv og lurte på om det virkelig var han som skulle byttes ut.

- Daniel James skjønner lite og gir klart uttrykk for det. Rob Page får høre det. Han er mildt sagt uenig. Han hadde ikke lyst til å gå av nå, kommenterte Christian Nilssen på NRK.

Også i hjemlandet bet ekspertene seg merke i James' reaksjon.

- Daniel James ser ikke fornøyd ut med å bli byttet ut, og jeg klandrer ham ikke. Han har vært glimrende for Wales, men Rob Page har bestemt seg, sa Robbie Savage på BBC.

Etter kampen ble trener Page spurt om byttet og James' oppførsel.

- Daniel James så sluttkjørt ut i beina på grunn av innsatsen han la ned. Han var skuffet over å bli byttet ut, men det går fint nå, og alt handler om laget, sa Page, ifølge The Athletic.

- Ellevilt

Borussia Mönchengladbach-spissen Embolo herjet tidvis med det walisiske forsvaret, som slet hver gang 24-åringen satte fart med ballen i beina i lørdagens kamp.

- Det er helt ellevilt, den vendingen og den kraften han viser. Han er bak, men bestemmer seg og bare kriger seg inn foran. Det er en fantastisk prestasjon, sa Carl Erik Torp på NRK da Embolo herjet som verst.

- Nå gjør han som ham vil, Embolo. Endelig slår han ut i full blomst i et mesterskap, sa Torp videre.

Embolo-show

I åpningsminuttene i andre omgang handlet nemlig det meste om Breel Embolo. Først slet Mönchengladbach-spissen seg fri fra flere Wales-fosvarere og stormet mot mål. Avslutningen var hard, men gikk rett på Ward, som fikk slått over.

På den påfølgende corneren var det nettopp Embolo som steg høyest til værs og headet inn 1-0 for Sveits, til tross for at Connor Roberts hang på ham som et slips.

Like etterpå var Embolo på farten igjen. Han dro seg forbi flere mann, før han la ballen videre til Kevin Mbabu, som skjøt utenfor.

Et drøyt kvarter før slutt slo imidlertid Wales tilbake, og det var Viking-floppen Kieffer Moore som stanget inn utligningen etter innlegg fra Joe Morrell.

På tampen trodde innbytter Mario Gravanovic at han hadde sendt Sveits i ledelsen, men scoringen ble korrekt annullert for offside.