RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

James helten i straffedrama

Foto: SCANPIX/AFP/Paul Barker
Sist oppdatert:
Manchester Citys spillere gikk amok da dommeren dømte straffe til Leicester i sluttminuttene. Det stod om liv og Premier League-død for begge lagene i dag.

LEICESTER-MANCHESTER CITY 1-1: David James ble den store helten for Manchester City, da han reddet en straffe fra Leicesters Dickov seks minutter før slutt i dagens bunnoppgjør på Walkers Stadium.

James slengte seg til høyre og parerte skuddet fra Dickov, etter at dommer Andy D'Urso hadde dømt straffe for Michael Tarnats takling av Leicesters Muzzy Izzet.

Spilleropprør
Avgjørelsen, som lett kunne fått en avgjørende betydning for utfallet av bunnstriden i Premier league, fikk det til å renne over for Citys hardt pressede spillere. City-spillerne hevdet Izzet tidligere hadde benyttet hånden til å kontrollere ballen med. Og at det dermed skulle vært avblåst for hands like før straffesituasjonen.

Banen ble raskt forvandlet til en maurtue av spillere og lagledere, som febrilsk forsøkte å hamre sitt poeng igjennom til motparten.

Temperaturen ble ikke lavere i City-leiren, da Anelka brøt gjennom Leicesters forsvar langt på overtid, men ble avblåst for en forseelse forut for gjennomløpingen.

Etter kampen forsøkte managerne å dysse ned det som hadde skjedd.

- Vi snakker om to lag som kjemper for å overleve, og jeg synes det var mye oppstuss for ingenting, sa Leicester-sjef Micky Adams.

Citys manager, smått legendariske kevin Keegan, understreket noe av det samme.

- Det handlet om mange dedikerte mennesker som virkelig bryr seg, met er ingen tvil om at det var en feil avgjørelse av dommeren, sa Keegan om hands-situasjonen forut før fellingen.

Trøkk i trynet
Leicester kjempet som løver i åpningen av kampen, desperate som de er etter poeng noen få runder før slutt i årets liga. Laget kom godt i gang i matchen, men fikk seg et nytt slag i ansiktet da Citys Tarnat noe ufortjent, ut fra spill og sjanser, satte et frispark via Frank Sinclair og bak Walker i Leicester-buret like før halvtid.

Leicesters heroiske innsats og offensive innstilling fikk sin belønning i det 65 minutt, da Scowcroft plukket opp et langt utspill fra Walker, som Distin ikke fikk tak på, og plasserte ballen over James i Citys mål.

Med 1-1 og to lag som ikke har råd til å miste flere poeng, lå det liksom et spesielt trykk i lufta som før eller senere måtte eksplodere. Og da Izzet ble felt av Tarnat mot slutten nådde det kokepunktet, som betyr at FA får nok å henge fingrene i til uken. Her bør ingen være overrasket om det hagler bøter og utestengelser i tiden som kommer.

kjempende Leicester får det mer enn tøft med å få hodet over nedrykningsstreken etter dagens uavgjortresultat. Laget ligger seks poeng bak City, som enn så lenge er på trygg grunn, tre poeng foran Leeds som har en kamp til gode på Manchester-laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere