*Nettavisen* Sport.

James Milner sikret Liverpool-seier fra straffemerket

HELT: James Milner scoret på straffe og sikret Liverpool tre viktige poeng søndag. Foto: Jon Super (Ap)

Liverpool vant sin andre Premier League-kamp på rad.

29.11.15 19:54

De røde opplevde muligens sitt største øyeblikk under Jürgen Klopp sist helg etter drømmefotball og 4-1-seier på Etihad mot Manchester City, og ønsket å fortsette den fine trenden hjemme mot Swansea.

Dessverre for Liverpool rakk ikk Coutinho kampen grunnet skade, men både Jordan Henderson og Daniel Sturridge spilte begge sine første minutter etter skadeavbrekk. For Swansea var Kyle Bartley inne i laget istedenfor Federico Fernández.

Etter å ha slått Bordeaux i Europa League på torsdag sørget James Milner for at det ble en perfekt uke for de røde med å sette sin andre straffe på fire dager, og sørget for at de tre poengene ble værende igjen på Anfield.

- Å få de riktige resultatene flere ganger på rad er noe du må slåss for. Jeg er veldig stolt, fordi vi viste vilje selv etter å ha spilt på torsdag. Det var et godt resultat, et perfekt resultat, under vanskelige omstendigheter, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp til engelsk media etter kampen.

Liverpool i hundre

Liverpool startet i kjent stil med å presse skyhøyt, og i det sjette minutt var det nære ved å gi avkastning. Adam Lallana spilte Jordon Ibe igjennom, men en god takling av Bartley stoppet lynvingen. Likevel kunne det endt riktig så ille, fordi ballen var kun centimetre fra å å rulle i mål etter Bartleys takling. Heldigvis for han og Swansea sto stolpen i veien.

Christian Benteke burde muligens gitt hjemmelaget ledelsen etter 13 minutter da Emre Can vippet ballen igjennom Swansea-forsvaret. Førstetouchen til den belgiske spissen var ikke optimal, og dermed fikk han ikke ordentlig dreis i avslutningen.

Det var en rufsete førsteomgang på Anfield der hverken eller av lagene virkelig fikk til noe særlig. Benteke og Liverpool ville ha straffe etter at Ashley Williams holdt belgieren på et innlegg. Det ville vært en veldig streng avgjørelse i så fall.

Selv om de røde fra Beatles-byen suste over Swansea så manglet det litt i presisjonen i første omgang. Dermed gikk lagene gå til pause på stillingen 0-0.

Ibe i farta

Jordon Ibe fortsatte den gode formen fra første omgang og skapte problemer for Swansea-forsvaret enten han kuttet innover i banen fra høyre eller venstre. I det 52.minutt sendte han i vei et skudd Swansea-keeper Lukasz Fabianski måtte kontrollere ut til corner.

Ibe var også involvert i situasjonen som avgjorde kampen da hans innlegg smalt opp i hendene på Swansea-back Neil Taylor. Dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket, og James Milner gav Liverpool 1-0 etter 62 minutter.

Det var forøvrig Liverpools 135.straffe i Premier League-historien, flere enn noe annet lag. Av de 135 har 103 funnet veien til nettmaskene.

Kapteinen tilbake

Det var en kveld med flere gleder for de røde. Først kom kaptein Jordan Henderson inn til sin første kamp for Liverpool siden august. Et par minutter senere gjorde også Daniel Sturridge sin retur.

Til tross for de positive nyhetene presset bortelaget fra Wales på for utligningen mot slutten. Dessverre for de hvitkledde klarte de ikke å ta utnytte av cornere eller halvsjanser som ble skapt.

Dermed klarte Liverpool å holde unna, og flere mål ble det ikke på Anfield. Liverpool vant 1-0 og klatret dermed til sjetteplass i Premier League. Swansea ligger nå på 15.plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag