Jamie Carragher reagerer på regelendring før Champions League-finalen

LITE BLID:Jamie Carragher mener Tottenham drar fordel av den ekstra ventetiden før Champions League-finalen.

LITE BLID:Jamie Carragher mener Tottenham drar fordel av den ekstra ventetiden før Champions League-finalen. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

I årets utgave av Champions League spilles finalen først tre uker etter serieslutt i England. Det reagerer Jamie Carragher kraftig på.

Denne sesongen må fotballentusiaster over hele verden vente en ekstra uke før Champions League-finalen i Madrid sparkes av.

Det synes eksperten svært lite om.

- Provosert meg kraftig

Carragher er ikke kjent for å legge noe mellom i sine analyser for Sky Sports, og heller ikke i sin dom over FAs avgjørelse er Liverpool-legenden nådig.

- Det har provosert meg kraftig, for å være ærlig. Dette hjelper Tottenham mer enn oss, vil jeg si. De har større skadeproblemer som de fikk mot sltuten av sesongen, og dette gir de en ekstra uke til å bli kampklare. Jeg mener Liverpool er i mye bedre form enn Tottenham i 2019, og det hjelper oss ikke en ekstra lang pause, sa Carragher til podkasten The Anfield Wrap - her gjengitt på tekst av The Mirror.

Carragher legger til grunn at Liverpool nå må jobbe for å opprettholde rytmen de har fått i laget over den siste tiden, mens Tottenham på sin side får en ekstra uke til å finne tilbake til storformen de viste tidligere i sesongen.

JUBELSCENER: Harry Kane mistet sesongslutten med Tottenham, men kan bli klar i tide til Champions League-finalen. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Ikke fått en ordentlig forklaring

Den tidligere Liverpool-spilleren, nå ekspert for Sky Sports, mener den ekstra uken med trening gir en klar fordel til Tottenham, som kjemper en krig mot klokka for å få blant andre Harry Kane klar til kampdag.

- Det er en rar avgjørelse. Vanligvis reiser man bort før finalen, slik Liverpool nå har gjort ved å dra til Marbella. Ingen jeg har snakket med har gitt meg en grunn til at finalen spilles tre uker etter serieslutt, sa Liverpool-legenden.

Carragher anklager det engelske fotballforbundet for å ha Nations League i bakhodet med kampoppsettet sitt denne sesongen.

- Vanligvis er det et avbrekk på to uker, du har finalen i FA-cupen, så er det Champions League den påfølgende uken. Det er en fin ording, og jeg synes synd på spillerne i dag. Jeg kan bare tenke meg at dette handler om at FA vil hjelpe England i Nations League, slår Carragher fast.

Og legger til:

- Det har slått kraftig tilbake, hvis det virkelig var grunnen, med tanke på at to engelske lag nå er i finalen. Hvis det ikke var tilfellet, så ville det selvfølgelig vært en lenger pause opp mot Nations League, konstaterer eksperten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.