Jan Derek endelig i storform

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Etter en tung periode i sitt Lyn-comeback, er endelig Jan Derek Sørensen (31) tilbake i storform. Men om han fortsetter i Oslo-klubben nekter han å si noe om.

07.10.03 08:11

LYN - TROMSØ 5-1: - Å score to mål er kanskje det morsomste jeg har gjort i år. Nå har vi endelig begynt å spille enkel fotball igjen. Men egentlig er vi heldige som ikke tapte i dag, sa Jan Derek Sørensen til TV 2 Nettavisen etter seieren over Tromsø, som sendte Lyn over nedrykksstreken.

Sørensen ble klappet på ryggen av hele Lyn-leiren etter en god kamp, selv om han ikke var fornøyd selv.

Kampfakta finner du her

- Jeg synes ærlig talt jeg spilte ganske dårlig i dag. Jeg er fornøyd med scoringene, men det er det, sa Sørensen.

To år igjen

I den turbulente perioden da Lyn kvittet seg med Teitur Thordarson og Sture Fladmark, sykmeldte Sørensen seg og ble borte i to uker. Samtidig antydet han at han ville bort fra klubben. Men til tross for snuoperasjonen de siste ukene, vil ikke Sørensen si noe om sin egen fremtid i Lyn.

- Jeg vil ikke diskutere de tingene i media, sa han.

- Jan Derek har to år igjen av kontrakten. Jeg regner med at han blir i klubben. Og nå er jeg ganske sikker på at vi redder plassen i Tippeligaen også, sa Tommy Berntsen.

Alle hyller Tommy

Etter nok en seier, sto Lyns spillere og ledere i kø for å hylle Tommy Berntsens innvirkning som spillende trener.

- Tommy skal ha en stor del av æren for at vi har begynt å ta poeng. Han er en tøffing og fokuserer på det enkle. Dessuten er han en veldig smart, sa Sørensen.

- Tommy er demokratisk. Han ber om råd fra spillergruppen og bruker de ressursene som finnes på laget. All honnør til ham, sa midtbaneeleganten Per Egil Swift.

Ikke trener neste år

Men Berntsen har ikke lyst til å fortsette som Lyn-trener neste sesong.

- Jeg vil spille fotball, ikke være trener. Jeg er 29 år og har tenkt å spille noen år til. Så klubben må finne en annen løsning neste år, sa han.

Selv sier han at andre i Lyn bør krediteres for seirene de siste ukene, men én ting tar han æren for: – Jeg vil ha Jan Derek som spiss, og ikke kantspiller. Det var noe av det første jeg bestemte meg for som trener. Han er den perfekte bakromsspiller, og vi har fått mer variasjon i spillet vårt med ham helt på topp.

TIL sløste

Til tross for den store seieren, var Lyn heldige mot Tromsø på Ullevaal. Gjestene hadde nesten like mange sjanser, men både Peter Kovacs og Ole Martin Årst brente de enorme mulighetene de fikk. Enten var avslutningene for tafatte eller så sto Lyn-keeper Thomas André Ødegaard i veien.

- Jeg tror aldri vi har hatt så mange sjanser og så dårlig uttelling. At det blir 5-1 er et helt feil bilde av kampen, sa TILs Steinar Nilsen.

Lyn var til gjengjeld svært effektive og scoret flere lekre mål. Særlig var 4-1-scoringen ett kvarter ut i 2. omgang en perle. Lyn vant ballen på egen 16-meter. Mohammed Ouseb satte fart på høyre og løp 60-70 meter med ballen, dro på seg to spillere og serverte til en umarkert Sørensen, som scoret enkelt fra kloss hold.

Da hadde Tromsø presset konstant i hele omgangen og luften gikk ut av ballongen. Nå ligger det an til tidenes mest spennende nedrykksstrid, der hele syv lag som kan rykke ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.