*Nettavisen* Sport.

Jan Erik Larssen om dramaet under TV-opptak: - Det var dritskummelt

BLID TV-PROFIL:Jan Erik Larssen er mest kjent for sin lidenskap for bil. Men 47-åringen har også tilbragt mange mil på to hjul og motorsykkel. Foto: (Ullevaal Xtreme)

TV-profilen måtte kaste seg på bremsen. Da han oppdaget at den farlige situasjonen oppsto fordi noen skulle kjøpe seg en kaffe, ble han forbannet.

De fleste av oss kjenner han best som tidligere programleder i Autofil og Broom. Her var det som regel bil og fire hjul som gjaldt. Men Jan Erik Larssen har også et nært forhold til to hjul, selv om det kunne gått fryktelig galt under et TV-opptak for 10 år siden.

Ullevaal Xtreme: Lørdag klokken 18 viser vi det spektakulære arrangementet direkte (NA+)

- Jeg var i USA for å teste en helt ny motorsykkel for Autofil. Da holdt det på å gå skikkelig gærent. Jeg lå kjørende bak en pickup, mens fotografen satt i planet på bilen foran meg. Fotografen ville ha meg nærmere og nærmere. Til slutt ligger jeg bare halvannen meter bak bilen, i det sjåføren plutselig gjør en kraftig brems, forteller Jan Erik til Nettavisen og legger til:

- Heldigvis ser jeg bremselyset i sidesynet, så jeg kaster meg på bremsen, så kraftig at framhjulet låser seg. Det var dritskummelt. Jeg trodde tenna skulle sitte igjen i bilen foran, men det gikk heldigvis bra.

47-åringen fra Hunndalen ble ikke noe mindre rasende da det viste seg at sjåføren av pickupen bråstoppet på motorveien for å kjøpe seg en kaffe på Starbucks.

Klikk på bildet for å forstørre.

KOMMENTERER: Lørdag ettermiddag kommenterer Jan Erik Larssen Ullevaal Xtreme sammen med André Villa. Foto: Mats Brustad

Gruer seg til spektakulært MC-show

Vi møter Jan Erik på Ullevål stadion, kort tid før et av norgeshistoriens største motor- og ekstremsportstevner går av stabelen senere i dag.

- Ullevaal Xtreme kommer til å bli ekstremt på alle mulige måter. Det er første gang det bygges noe så spektakulært i Norge. Verdenseliten pluss noen av de flinkeste i Norge kommer for å kjøre cross, sykkel og snøscooter, forteller Larssen, som skal kommentere showet sammen med tidligere X-Games-vinner André Villa.

Samtidig innrømmer motorentusiasten at han faktisk gruer seg til deler av jobben.

Ullevaal Xtreme: Lørdag klokken 18 viser vi det spektakulære arrangementet direkte (NA+)

- Hver gang jeg ser folk utsetter seg for ekstrem fare blir jeg dårlig. Både kvalm og redd. Det er såpass at jeg helst vil slippe å se på.

- Interessant. Hvordan skal det gå på etterpå da? Her er det jo utelukkende snakk om ekstreme stunt.

- Jeg vet ikke… Kanskje jeg besvimer, ler Jan Erik med sin mildt sagt karaktereristiske latter.

Fikk MC-lappen av NRK

Til tross for at den folkekjære programlederen ikke har sansen for å se andre gjøre dristige stunt på motorsykkel, har han ikke noe i mot å kjøre selv. Riktignok under rolige omgivelser på veien.

- Jeg tror jeg må være den eneste personen i verden som har fått MC-lappen betalt av NRK. Det var igjen i Autofil-tiden hvor vi skulle teste motorsykler. Jeg hadde jo ikke lappen, så den var det statskanalen som ordnet med. Siden den gang har jeg forresten alltid hatt en motorsykkel stående i garasjen.

- Ja, hva er ditt beste MC-minne så langt?

Klikk på bildet for å forstørre.

SPEKTAKULÆRT: Ikke mindre enn 400 lastebillass skal til for å klargjøre Ullevål stadion til lørdagens show. Foto: Mats Brustad

- Å kjøre Harley Davidson i Lofoten – for en opplevelse! Det er noe spesielt med å kjøre sykkel. Da bruker du hele kroppen og blir en del av opplevelsen og omgivelsene. Fantastisk, avslutter Jan Erik før han piler inn i møterommet for å finpusse forberedelsene til årets høydepunkt - hva gjelder to hjul.

Ullevaal Xtreme: Lørdag klokken 18 viser vi det spektakulære arrangementet direkte (NA+)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag